Datter av Thorir, men ikke Thorirsdottir - se forklaringen her

Mysteriet rundt den forsvunnede r'en i Maria Thorisdottirs etternavn handler kun om islandsk grammatikk.

Se oversikt over alle kampene her!

De norske fotballjentene har startet EM dårlig, men har fremdeles en mulighet igjen for å nå kvartfinale.

Se Norge-Danmark på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (Kampstart 20.45)!

I så fall må Danmark beseires med tre mål eller mer mandag, og en av dem som håper på å bli klar til kamp er Maria Thorisdottir.

– Jeg stod over treningen i dag, men har fått god respons på nålebehandling og håper på å være tilbake, sier den defensive tøffingen til TV 2.

Les også: Thorisdottir måtte kaste inn håndkleet like før kampstart - erstatteren hadde kun spilt firkant til oppvarming

Thorisdottir, datteren til håndballjentenes landslagssjef Thorir Hergeirsson, var blant de bedre i åpningskampen, da hun ble valgt som en overraskende dyptliggende sentral midtbanespiller fra start.

Men har du noen gang lurt på hvorfor hun heter Thorisdottir, og ikke Thorirsdottir til etternavn? Hvor den «manglende r'en» er blitt av? Se Thorir selv gi forklaringen i videovinduet øverst!

– Den fortsvinner i bøyingen. Det er fire kasus. Og i det siste kasuset vårt blir det sånn. Hvis jeg sier at du fikk en gave av meg, så fikk du den av Thori, og da blir det til slutt Thoris. Når hun er datteren til Thorir, blir det Thoris…dottir.

– Det er ikke verre enn det, nei?

– Nei. Sånn er det. Enkelt, sier håndballjentenes islandske landslagssjef, som selv er på plass i Nederland for å følge datteren på vei mot EM-suksess.

Datter Thorisdottir kjenner igjen forklaringen, og er veldig fornøyd med etternavnet sitt. Selv uten r'en.

– Det er sånn han har forklart det til meg. Thoris. Folk får gruble litt. Alt kan jo ikke være enkelt. Thorisdottir er fint, det. Det har ikke preget meg noe. Jeg har klart meg fint med det, sier hun.

Hergeirsson er blitt kalt for Torill og Teitur
Pappa Hergeirsson forteller også at det ikke er alt med hans eget islandske navn som har vært like lett å oppfatte for det norske folk.

– De har jo kalt meg for Teitur også. Så de blander det. Torkel, Torgeir, Torfinn og Torleiv. Så jeg har mange navn. Det beste er egentlig Torill. Det er derfor jeg har begynt med å samle skjegg. Det er mange som kaller meg Torill. Og så lurer de på om det er vanlig at menn på Island har damenavn. Så sånn er livet, sier han.

PS! Opptakene med far og datter er gjort før avreise til Nederland.

Se Norge-Danmark på TV 2 og TV 2 Sumo torsdag fra 20.00 (Kampstart 20.45)!