Kristoff: – Planen er å spurte i morgen

Kristoff syklet med smertestillende i kroppen på lørdagens tempo. Nå ser han frem mot Paris.

Med smertestillende i kroppen kom Alexander Kristoff inn til en foreløpig sisteplass på lørdagens tempoetappe i Marseille, etter at 45 ryttere hadde kommet til mål. Han var nærmere 5 minutter bak lederen av rittet, BORA-hansgrohes Maciej Bodnar.

Etter løpet var han likevel relativt fornøyd, alt tatt i betraktning.

– Det gikk forsåvidt ganske greit, ettersom jeg ba om litt smertestillende før start. Det er ikke optimalt, men det er ikke så godt å ligge i bøyla når man har sår på armen, sier Alexander Kristoff til TV 2.

– Jeg følte likevel at det gikk rimelig greit, så lenge jeg klarer tidslimiten så får det være bra.

Nå har Katusha-rytteren et lite håp om å sykle om seieren på søndagens avsluttende etappe i Paris.

– Jeg tror ikke jeg vinner i morgen, men hvis jeg er veldig heldig og mange andre gjør feil, så vet man aldri.

– Hvordan skal du bruke det neste døgnet?

– Det blir bare å prøve å slappe av mest mulig, og se i morgen hvordan formen er. Det er rolig på starten av etappen, så jeg kommer uansett igjennom etappen. Det spørs om jeg kommer igjennom som førstemann på Champs-Élysées, men vi får se. Du vet ikke før du prøver, sier Kristoff.

– Er det aktuelt å gi fra deg ansvaret som spurter?

– Vi får se. Både Rick (Zabel) og Marco (Haller) har vært slitne de også. Normalt sett så kjører vi for meg, så sier jeg ifra i løpet av rundene hvordan det kjennes ut, avslutter nordmannen.

Stake Laengen tok det rolig

Vegard Stake Laengen har hatt en lang Tour preget av skader og sykdom. Han syklet inn til en foreløpig 28.-plass, drøye minuttet foran Alexander Kristoff.

– Jeg prøvde å ta det litt med ro, men man må likevel ta i litt for å klare tidslimiten, sier han til TV 2 etter målgang.

Stake Laengen forteller at han endelig er på bedringens vei etter å vært plaget av forkjølelse og bronkitt i over en uke.

– Jeg har det egentlig bedre enn på en stund. Jeg er halveis på antibiotikakuren og jeg merker at den fungerer. Kroppen har mer energi.