Coutinho med klassemål for Liverpool: – En fantastisk spiller og en fantastisk gutt

Philippe Coutinho sørget omtrent på egenhånd for at Liverpool slo Leicester 2-1 og stakk av med troféet i oppkjøringsturneringen Premier League Asia Trophy.

Liverpool – Leicester:

I finalen i Premier League Asia Trophy mot Leicester viste Liverpools playmaker Philippe Coutinho hvorfor han ifølge ryktebørsen topper ønskelisten til Barcelona om dagen.

Brasilianeren var arkitekten bak Liverpools 2-1-seier.

Se Coutinhos stjernetreff øverst!

Først leverte han en strålende målgivende pasning til Salah, før han gjorde alt på egenhånd og ordnet 2-1-scoringen for Liverpool med en rakett i nettet.

– Han leser åpenbart ikke hva som blir skrevet i avisene om dagen. For en omgang av Coutinho. Først leverte han en helt strålende pasning før Salahs scoring. Så scoret han med en rakett fra 18 meter. Liverpool må ikke selge - uansett pris, skrev Liverpool Echos Liverpool-reporter James Pearce under avisens dekning av kampen.

Jürgen Klopp hyllet Coutinho etter kampen.

– Han er en fantastisk fotballspiller og en fantastisk gutt. Igjen viste han noen fenomenale ting offensivt, sa Liverpools manager Jürgen Klopp etter kampen.

Han oppsummerte kampen slik:

– Vi har to kampen og to seire. Vi er ikke 100 prosent fysisk og litt sene i duellene. Og vi slapp inn et litt for enkelt mål. Men vi var det dominerende laget og scoret to mål, oppsummerte Liverpool-manager Jü

Nysigneringen Mohamed Salah, som på lekkert vis lurte inn 1-1-scoringen for Liverpool, viste at han kan bli en kommende stjerne på Anfield denne sesongen.

– Det er godt at han er på mitt lag! Jeg tror vi får mye gøy med ham denne sesongen. Jeg har hatt litt flaks på trening, for så langt har han alltid vært på mitt lag. Jeg har sluppet å løpe etter ham. Det er mye fart der, sa lagkamerat Joël Matip til Liverpool Echo.

– Han har mye kvalitet, og han kommer til å bidra mye for oss. Det er jeg helt sikker på, mente han.

– En briljant scoring
Det tok Leicester bare elleve minutter å ta ledelsen i treningskampen mot Liverpool i den fuktige luften og intense varmen i Hong Kong.

Islam Slimani var på rett sted til rett tid og headet Leicester opp i en 1-0-ledelse.

Men Leicester fikk ikke beholde ledelsen lenge.

I det 20. minutt fant playmakeren Philippe Coutinho Liverpools stjernekjøp Mohamed Salah med en lekker pasning inn i feltet.

På vakkert vis headet Salah inn 1-1-scoringen for rødtrøyene. TV-bildene viste imidlertid at Salah handset i en situasjon i forkant av scoringen.

– Det var en vakker scoring av Salah. Rett og slett briljant. Men i situasjonen før scoringen var han borti ballen med hånden. Det så imidlertid ikke ut til å være med vilje, konstaterte PLPs ekspertkommentator John Barnes om scoringen.

Tre minutter før pause viste Philippe Coutinho seg frem og hvorfor Barcelona ligger paddeflate etter brasilianeren.

Playmakeren tok med seg ballen på kanten av 16-meteren og dundret ballen i motsatt vinkel.

– En fabelaktig scoring. Den der er det bare å ta bilde av og henge opp på veggen, roste John Barnes.

Stille etter pause
Etter pause foretok begge managerne flere spillerbytter. Blant annet med Salah byttet ut for Liverpool.

20 minutter før slutt forlot også playmakeren Coutinho banen. Det sørget for at tempoet i kampen sank betraktelig.

Liverpool kontrollerte imidlertid inn til en 2-1-seier og tok troféet i Asian Trophy-cup.

Slik startet lagene:

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Matip, Lovren, Milner, Wijnaldum, Lallana, Coutinho, Salah, Firmino, Origi.

Benken: Mignolet, Gomez, Henderson, Sturridge, Grujic, Klavan, Moreno, Solanke, Flanagan, Kent, Woodburn.

Leicester: Schmeichel, Matty James, Westley Nathan Morgan, Harry Maguire, Christian Fuchs , Riyad Mahrez, Daniel Amartey , Andrew King, Marc Kevin Albrighton , Jamie Vardy, Islam Slimani