FLOPP: Det har ikke vært en bra Tour for disse herrene.
FLOPP: Det har ikke vært en bra Tour for disse herrene.

Dette er de største floppene i årets Tour de France

Alexander Kristoff og lagkameratene får stryk av TV 2-ekspert Johan Kaggestad.

Tour de France nærmer seg slutten. For noen lag har treukersrittet vært en sammenhengende opptur. Team Sunweb, med romkameratene Michael Matthews og Warren Barguil på laget, har sopet med seg fire etappeseirer, klatretrøyen og poengtrøyen.

Marcel Kittel vant fem etapper før han måtte bryte på den 17. etappen. Tour de France-debutantene Lillian Calmejane og Primoz Roglic kan også si seg fornøyde med årets Tour. Franskmannen trosset krampe da han holdt unna for Robert Gesink til Station des Rousses. Den tidligere skihopperen Roglic gikk i brudd og syklet først over målstreken i Serre-Chevalier.

Men det har også vært noen skuffelser i årets Tour. TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad har plukket ut tre flopper og tre topper (lag og ryttere).

Her er Kaggestads flopper:
1. Katusha
Jeg synes Katusha-laget virker dårlig organisert. Det er et lag som ikke fungerer, og jeg synes det ser ut som de ikke har de kvalitetene som skal til akkurat nå. De fleste rytterne er ute av form. Man kan jo se det på Tony Martin seinest på gårsdagens tempoetappe. Det er ikke Tony Martin i nærheten av sitt beste.
2. Bahrain-Merida
Dette er Tour de France-rittets mest usynlige lag. Det ser man også på statistikken over antall innkjørte Euro. De har jo knapt kjørt inn Euro. Samtidig er det viktig å ta med seg at Ion Izagirre forsvant ut av Tour de France på åpningsetappen. Likevel synes jeg Bahrain-Merida virker som et lag uten energi. Vi bodde på samme hotell som dem på fredag. Da vi spiste middag på restauranten var det ikke én av rytterne som smilte. Med triste utøvere er det nesten umulig å produsere gode resultater. Idrett er jo begeistring, improvisasjon og kreativitet. Den gjengen vi møtte så helt utslåtte ut.
3. Nairo Quintana og Andrew Talansky
Hva Andrew Talansky har drevet på med frem til Tour de France lurer jeg på. Han har vært langt, langt under pari. Quintana er langt unna toppformen og har vist at det ikke er en god idé å kjøre både Giro d'Italia og Tour de France etter hverandre.

Her er Kaggestads topper:
1. Team Sky
Selv om det har vært noen svakheter i Sky har de fungert godt som lag, til tross for at de mistet den viktige motoren Geraint Thomas tidlig i Touren. Mikel Landa og Michal Kwiatkowski har vært strålende hjelpere for Chris Froome. Froomes skaffet seg et forsprang på tempoetappen i Düsseldorf, og det forspranget holdt han omtrent hele veien. Froome er en langt på vei komplett rytter. Han er så nøyaktig i forberedelsene sine. Så blir det spennende å se om han får en reaksjon etter denne kraftprøvelsen i år, og om han orker å gå i gang med den samme knallharde treningen som trengs for å vinne Tour de France igjen.
2. Edvald Boasson Hagen
Han minner meg veldig om Boasson Hagen fra 2011. De harde etappene påvirker ham ikke særlig, og så synes jeg han er blitt veldig god til å spurte. Han har trøkk i spurter, akselererer, og har vært den raskeste spurteren den siste uken av Touren.
3. Rigoberto Uran
Det han har vist i årets Tour de France er kjempeimponerende. Det er så solid og bra. Han har vært en av de rytterne som har satt mest farge på Tour de France