MÅLLØS: Ada Hegerberg under  treningen i Apeldoorn, fredag, dagen etter tapet mot Belgia

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MÅLLØS: Ada Hegerberg under treningen i Apeldoorn, fredag, dagen etter tapet mot Belgia Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Avviser formsvikt: – Formen er knall. Upåklagelig

– Hun pleier å ha en gnist, men den ser jeg dessverre ikke nå, sier TV 2-ekspert om Ada Hegerberg.

Se Norge-Danmark på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (Kampstart 20.45)!

Etter to spilte kamper står Norges stjernespiss uten avslutninger på mål. Kun fire avslutninger har det blitt i løpet av 180 minutter, men ingen av forsøkene har truet motstanderens keeper.

– Det jeg savner mest med Ada er tilstedeværelsen når hun er ute på banen. Hun pleier å ha en gnist, men den ser jeg dessverre ikke nå, sier TV 2s fotballekspert Lene Mykjåland.

– Er hun ute av form?

– Det er jeg usikker på. Jeg synes gnisten er det første man ser hos spillere når de er ordentlig i form. De ser aktive ut på banen. Og det synes jeg ikke hun gjør. Men dette er jo synsing fra min side. Mine betraktninger er basert særlig på de tre-fire siste landskampene til Norge, og jeg vil ingenting annet enn å bli motbevist på mandag mot Danmark.

Hegerberg: – Formen er knall
22-åringen selv mener formen er på topp.

– Har du stilt inn finsiktet nå?

– Det har vært stilt inn lenge før EM, det. Formen er knall, og det har den egentlig vært hele tiden. Det handler om at vi kommer til de kvalitetene vi har hele gjengen, sier Ada Hegerberg til TV 2.

Til tross for 180 målløse minutter, er plassen på laget udiskutabel for nordmøringen som av BBC ble kåret til årets beste spiller i verden.

– Jeg regner jo med at han (Sjögren) setter sin lit til meg i hver kamp egentlig. Nå har vi satt oss selv i en posisjon her. Da er vi nødt til å gjøre noe med det. Vi må ta ut det siste for å nå det siste lille, sier Lyon-angriperen.

– Har du truffet på formen?

– Ja. Formen er upåklagelig. Det er ikke problemet. Jeg føler meg fit i kamp også. Det handler om å søke situasjoner der jeg kan få brukt formen min.

– Hva tenker du da om prestasjonen din til nå?

– Det har vært altfor lite muligheter foran mål. Det må vi ta på oss som lag. Det handler om å få ut kvalitetene i hver og en, slik at jeg også kan være med på å gjøre laget bedre. Vi har scoret null mål og skapt veldig få sjanser, sier Hegerberg.

Sjögren: – Ada er i kjempebra form
Landslagssjef Martin Sjögren bedyrer at Norges superspiss er i svært godt slag.

– Ada er i kjempebra form. Hun ser sterk og rask ut, og er fysisk veldig, veldig fin. Vi har havnet i situasjoner der vi ikke har utnyttet hennes styrke så langt i turneringen, men turneringen er ikke slutt, sier Sjögren.

Med to tap er Norge virkelig i trøbbel. For å avansere fra gruppen, er Norge nå avhengig av nederlandsk seier mot Belgia, samtidig som man selv vinner med tre mål mot Danmark. Sjögren mener en tidlig scoring vil være mye av nøkkelen.

– Når man ser på hvilke spillere vi har der ute, er det klart at det er mulig å score tre mål mot Danmark, sier Sjögren, som tror Ada Hegerberg kan slå tilbake mot danskene:

– Får vi hun (Ada) til å sette det første målet, så vet vi at hun fort kan score både tre og fire. Vi får håpe på ketsjupeffekten, sier Sjögren.

– Det har vært mye på kort tid
Mykjåland mener det ser ut til at Hegerberg mangler overkudd. En lang sesong med flust av mange store opplevelser, kan ha slitt ut 22-åringen.

– Jeg synes det virker sånn. Hun er egentlig et fyrverkeri, men nå synes jeg ikke vi ser det fyrverkeriet. Det har vært vanskelige kamper for Norge, og det er klart at det spiller inn. Men det har vært mye for Ada, som har opplevd mye på veldig kort tid. Det kan være hun er utladet.

– Hun kommer rett fra ferie, og akkurat det er helt nødvendig etter en lang sesong. Hun kunne nok ikke gjort mye annerledes sånn sett. Det handler om godfølelse, og en stor del av fotballen er mentalt. Hadde hun scoret ett eller to mål i første kamp, ville ting kanskje vært annerledes, sier Mykjåland.

– Vi forventer mål
TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen mener hun så tegn til bedring fra Hegerberg i Belgia-kampen, men at spissen først og fremst blir målt i scoringer.

– Jeg synes ikke hun spilte en god kamp mot Nederland. Det var litt mer trøkk og energi mot Belgia, men vi forventer jo mål.

– Det er vanskelig for meg å svare på hvor god form hun er i, men fra tribunen ser det ut som om hun mangler litt av gnisten. Når man er i toppform er det ofte slik at ballene går i mål på de sjansene hun har hatt til nå.

– Hun sier selv, og treneren sier også, at hun er i kanonform?

– De vet det jo sannsynligvis bedre enn meg. Da får vi bare håpe at hun kliner til i kampen mot Danmark.

Den kampen må Norge vinne med tre mål, samtidig som Nederland må slå Belgia. Det er mulighetene for norsk avansement.

Mandag 24. juli: Norge - Danmark kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo (kampstart 20.45)