Cycling - The 104th Tour de France cycling race - The 222.5-km Stage 19 from Embrun to Salon-de-Provence, France - July 21, 2017 - Dimension Data rider Edvald Boasson Hagen of Norway wins the stage. REUTERS/Christian Hartmann
Cycling - The 104th Tour de France cycling race - The 222.5-km Stage 19 from Embrun to Salon-de-Provence, France - July 21, 2017 - Dimension Data rider Edvald Boasson Hagen of Norway wins the stage. REUTERS/Christian Hartmann Foto: Christian Hartmann

Boasson Hagen er i form og kan gjennomføre et temporitt med et resultat blant de 10 beste

Mads Kaggestad sine tips foran lørdagens Tour-etappe.

Her er mine favoritter til dagens etappe:

Sportsdirektør:

Hvilke sportsdirektører kan være med å vinne morgendagens etappe og samtidig gjør det bra på søndagens etappe i Paris? Edvald Boasson Hagen er i form og kan også gjennomføre et temporitt med et resultat blant de 10 beste. På åpningsetappen i Dusseldorf ble han nummer 10. I Paris blir han en av favorittene. Dimension Data er derfor et godt tips for 20ende etappe. Lotto- Jumbo har Roglic som er en av favorittene på tempo, og Groenewegen som kan kjempe om seieren i Paris.

Kapteiner:

Chris Froome er den beste av kapteinene på tempo, og en av favorittene til å vinne til Marseille. Tempoetappen blir avgjørende for hvem som står på de ulike plassene på pallen i Paris og hvem som i det hele tatt kan ta steget opp blant de tre beste. Blant kapteinene bak Froome har jeg mest tro på Roman Bardet

Hjelperyttere:

Bant de mest temposterke hjelperytterne som kanskje mobiliserer i morgen er blant annet Vasil Kiryenka, Edvald Boasson Hagen, Daryl Impey, Andriy Grivko og Michael Schar.

Temporytter:

Primoz Roglic har bevist at han er i form og er en av de store favorittene til å vinne tempoetappen.

En av de med størst forventningspress er Tony Martin. Den tyske tempomaskinen har til gode å gå til topps på et temporitt i år, men han har vært nære med flere andreplasser. Om Martin vinner i morgen er det svært viktig for Katusha. Tar han steget tilbake på toppen av tempotronen i morgen? Taylor Phinney, Sylvain Chavanel, Michal Kwiatkowski og Jonathan Castroviejo har også potensial til en fremskutt plassering på tempoetappen.

Ungdomsryttere:

Stefan Kung var bare fem sekunder bak Geraint Thomas på tempoetappen som åpnet årets Tour de France. Den unge sveitseren kan redde noe av æren for det som har vært et begredelig Frankrike rundt BMC. Pierre Latour har stor motor og er en brukbar temporytter når han er i form. Etter tre tøffe uker med blant annet sykdom og mye hardt arbeid i AG2R spørs det om det franske stortalentet har mer saft i beina? Allikevel er Latour en av ungdomsrytterne med best muligheter på nest siste etappe mot klokka.

Klatrerne:

Rigoberto Uran kjemper om pallplass og mulig gul trøye i Paris. For han blir tempoetappen hans viktigste tempoetappe noensinne. Regn derfor med colombianeren i den korte og teknisk krevende løypa. Blant de resterende klatrerne har jeg mest tro på Mikel Landa, som virker offensiv, trygg og med solid form i siste uken. Alternativer kan være Roman Kreuziger, eller Fabio Aru. Særlig Aru starter etappen med motivasjon til å beholde 5 plassen sammenlagt, og kan kanskje klatre opp en plass på sammenlagtlisten?

Spurterne:

Det er tvilsomt om noen av spurterne klarer å ta poeng på tempoetappen til Marseille. De fleste vil spare beina til finalen i Paris. Et par unntak er eventuelt Nikias Arndt og Greg Van Avermaet. Om de to er motivert kan de kanskje levere et resultat blant de 10- 20 beste på etappen?

Lykke til!

Mads!