– Boasson Hagen er den klare nummer én i det norske laget

Og om resultatene går Norges vei blir det ni ryttere i VM.

Edvald Boasson Hagen satt med i det avgjørende bruddet og var utilnærmelig da det nærmet seg mål i Salon-de-Provence i går. Rudsbygdingen tok sin første etappeseier i Tour de France siden 2011 og viste at VM-formen i aller høyeste grad er på plass. Med drøyt to måneder igjen til mesterskapet i Bergen mener TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad at Boasson Hagen fortjener en mulighet til å kjøre for egne sjanser.

– Ut fra løypeprofilen og det som har skjedd hittil i år, så er Boasson Hagen den klare nummer én i det norske laget, sier Kaggestad.

Om de oppløftende norske sykkelresultatene fortsetter kan landslagssjef Stig Kristiansen ta med seg ni ryttere til VM.

Norge kjemper nemlig en intens kamp med Slovakia og Polen om den viktige 10. plassen på nasjonsrankingen til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). De ti beste nasjonene får stille med ni ryttere i VM. Nummer 11 får kun stille med seks ryttere.

Ifølge Procycling.nos tallknuser Simon Nessler ligger Norge nå på den viktige 10. plassen, 343 poeng foran Slovakia og 428 poeng foran Polen. Riktignok skal Peter Sagan blant annet sykle Polen rundt, og vil trolig raske med seg masse poeng der. Muligheten for ni ryttere i VM er uansett til stede.

– Med ni ryttere er det mulig å tenke to tanker. Jeg ville gitt både Kristoff og Boasson Hagen en fri rolle og delt laget i to. Hjelperytterne må uansett være med å kjøre inn brudd. Det er sju mann som må jobbe for de to, men den beste av de to for øyeblikket er Boasson Hagen, sier Kaggestad.

Dag Otto Lauritzen mener det vil være en dårlig idé å dele laget i to.

– Per dags dato er Edvald i best form, men det er lenge til VM. Jeg synes vi skal glede oss over seieren til Boasson Hagen og ta den diskusjonen etter Tour de France. Men det er viktig å ha en plan og én mann å satse på. Tradisjonelt har det aldri vært en suksess å dele laget i to, selv om en del nasjoner har gjort det på den måten, sier Lauritzen.

– Hva kan Boasson Hagen få til i VM?

– Jeg tror Boasson Hagen kan vinne. I den formen han er i nå kan han spurte med de beste og klatre bra. I tillegg passer løypen ham bra.

Boasson Hagen håper å surfe på medgangsbølgen helt frem til Bergen-VM.

– Planen er å være i god form under VM. Det er fortsatt en god stund til Bergen, men det er bare å beholde den formen jeg har nå og nyte det, sier han.