Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i uken meldte forskere i Puerto Rico at de hadde fanget opp noen snodige signaler fra en stjerne 11 lysår unna oss.

Oppdagelsen av signalene ble delt på sosiale medier, og der vekket den stor interesse. Mange håpet vi endelig hadde fått kontakt med romvesener.

Verdens største radioteleskop

Oppdagelsen av signalene ble gjort i april og mai, da et forskerteam studerte en gruppe små og ganske kjølige, røde dvergstjerner.

Et av verdens største radioteleskop, Arecibo-observatoriet med en diameter på 305 meter, fanget opp signalene.

Astronomene sa tidlig at det sannsynligvis ikke var romvesener de hadde fått kontakt med, men valgte å undersøke signalene nærmere.

– I tilfelle du lurer: Den stadige tilbakevendende hypotesen om at vi har funnet aliens, er helt i bunnen av en bunke av andre, bedre forklaringer, skriver Abel Mendez, leder for Planetary Habitability Laboratory ved University of Puerto Rico.

Og nå er løsningen klar.

Signalet kommer fra en geostasjonær satellitt, melder Business Insider.

En geostasjonær satellitt er ifølge Wikipedia en satellitt som går i bane rett over ekvator, og som sirker om jorda i samme retning som jordrotasjonen.

– At det er snakk om en geostasjonær satellitt forklarer hvorfor signalene bare kom opp da vi studerte stjernen Ross 128, sier Mendez til avisen.

– Fortsetter å utforske

Fra jorden vil en geostasjonær satellitt alltid se ut til å være på samme sted.

Selv om løsningen kanskje ikke var så spennende som mange hadde håpet, synes Mendez det var spennende å få teorier inn fra publikum etter at forskerne delte oppdagelsen av signalet på sosiale medier.

– Lærdommen for vår del er at vi skal fortsette å utforske og å dele resultater åpent, sier Mendez.