Edvald feiret med champagne: – Det har vært en fantastisk dag

For første gang på seks år gikk Edvald Boasson Hagen til topps på en etappe i Tour de France. Sent fredag kveld sprettet han champagnekorken.

Edvald Boasson Hagen kom i ensom majestet inn på den 19. etappen til Salon-de-Provence – etter å ha blitt slått på målfoto én gang tidligere i rittet.

Se Edvalds champagne-feiring og intervju med etappevinneren øverst!

Fredag kveld feiret han sin første etappeseier på seks med champagne og tale til sine lagkamerater på utøverhotellet.

– En fantastisk dag
– Det er ikke mange ord å si. Jeg takker alle lagkameratene for støtten. Laget gjorde en kjempejobb i starten og sendte meg avgårde i et kontrollert brudd. Det har vært en fantastisk dag, sa Edvald Boasson Hagen til TV 2 Sporten fredag kveld.

Han mener årets Tour de France nesten kan sammenlignes med høydepunktet i 2011. Den gang vant proffsyklisten to etapper.

– Dette er tett på 2011 da jeg tok to etappeseire. Jeg vist tidligere i Touren at jeg har vært svært nære mange ganger, mente han.

– Blir ikke mange glass champagne
Boasson Hagen skal imidlertid ikke feire fredagens etappeseier hele natten med champagne. Nordmannen ønsker seg nok en triumf på søndagens avsluttende etappe i Paris.

– Det blir ikke så mange glass champagne, for det som venter på søndag er fokuset nå. Både jeg og gutta på laget skal være klare, varslet en jublende glad Boasson Hagen.

TV 2-ekspert Dag Otto Lauritzen gjentar at han her mektig imponert over det Boasson Hagen gjorde på fredagens etappe.

– Det var en soloprestasjon i verdensklasse. Det var så fortjent at han vant, for alle vet hvor vanskelig det er å gå i brudd med 20 mann, slo han fast.