sol, sol og mer sol:

Nå kommer knallværet

Dette bildet er tatt under bading på Sørenga i Oslo onsdag. Slik vil det bli mer av i helgen. 
Dette bildet er tatt under bading på Sørenga i Oslo onsdag. Slik vil det bli mer av i helgen.  Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix.
Ta frem solbrillene og kom deg ut av huset – i helgen blir det varmt!

De neste dagene blir det skikkelig sommervær flere steder i landet.

Sol, varme og høye temperaturer vil prege værbildet, men noen landsdeler er heldigere med været enn andre.

Vi begynner på Vest- og Sør-Østlandet, hvor det letter opp skikkelig i helgen:

– Det blir en god del sol, spesielt på Østlandet. Lørdag vil det bli mellom 20 og 25 grader på Østlandet. På Sørlandet vil ikke temperaturen bli like høye, men det vil bli minst 18-19 grader lørdag.

Sjekk hvordan været blir der du er på Storm!

– Vestlandet får fint vær og med unntak av enkelte byger, så blir det godt over 20 grader, sier vakthavende meteorolog ved Storm, Beate Tveita, til TV 2.

Finn frem solbrillene
Dette strålende sommerværet fortsetter godt inn i søndagen:

– Søndagen blir veldig bra her. Både i vest, sør og øst blir det egentlig en ganske fin dag. Temperaturene ligger omtrent på det samme som lørdag. Det blir mye sol, og over 20 grader de fleste steder. Ingenting å klage over der, sier hun.

Dermed er det bare å ta frem shorts og solkrem, og nyte helgen.

Flere får strålende vær
Videre til Midt- og Nord-Norge vil det bli noe tåke og til tider lokalt varierende temperaturer på lørdag:

– Det kan trekke inn litt tåke i Midt-Norge som man må være oppmerksom på. Avhengig av den, kan bli litt varierende og noe lavere temperaturer enn flere andre steder og det det kan danne seg enkelte byger i indre strøk, sier meteorologen.

Men kaldt, det blir det ikke:

– I Møre og Romsdal og Trondheim vil det bli noe lavere temperaturer, men vi snakker nok fort rundt 20 grader uansett, sier Tveita til TV 2.

Søndagen har samme tendens i området: varmt i luften, men fare for lokale byger.

– Søndagen i Midt-Norge vil bli varm og fin, men vil det bli muligheter for regn i indre strøk, med vind og kuling i ytre strøk langs kysten, sier meteorologen.

Her blir det best
Men denne helgen er det Nord-Norge som stikker av med vinnerbilletten:

– Et høyttrykk som ligger litt vest for Nord-Norge i helga gir oppholdsvær både lørdag og søndag omtrent over hele fjølen. Det blir pent vær og en god del sol. Nordland får 20 grader pluss, som holder seg godt ut i neste uke.

– Nordover mot Troms er det stigende temperaturer. Fredag var det 13-14 grader, lørdag er det 15 grader minst, og søndag så stiger det enda mer. Det blir rett og slett finere og finere de nærmeste dagene. Så Nord-Norge får generelt bra vær, og de fineste dagene, sier hun.

Også Finnmark får kjenne på varmen. Det vil bli 15 grader lørdag flere steder, og opp mot 20 grader på søndag.

– Selv om det ikke blir så hakkende gale på Vest- og Sør- Østlandet, er det absolutt Nord-Norge som får flest dager med finvær og stigende temperaturer de neste dagene, sier Storm-meteorologen til TV 2.

PS. Bor du på Østlandet, bør du være klar over en ting: Fra og med mandag er det meldt til dels store nedbørsmengder...

Lik Storm på Facebook