Fredag ble det klart at Anthony Scaramucci blir ny kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus.

Samtidig trekker pressesjef Sean Spicer seg i protest, fordi han mener utnevnelsen av Scaramucci er feil.

Under den første daglige pressebriefen i Det hvite hus siden Spicer trakk seg, annonserte Scaramucci at Sarah Huckabee Sanders, pressetalskvinne for Trump som har jobbet nært med Spicer, får Spicers gamle stilling.

– Gratulerer så mye, sa Scaramucci foran den oppmøtte pressen i Det hvite hus.

Han sa videre at han synes Spicer har gjort en kjempejobb i Det hvite hus.

– Sean har gjort en fantastisk jobb, jeg ønsker ham alt vel. Jeg håper han går videre og tjener enorme summer penger, sa han spøkefullt.

– Presidenten en vinner

Trump har jo tatt kontroll over kommunikasjonen selv, hvilke grep vil du gjøre for å få dere på riktig spor? spurte en journalist under pressekonferansen.

– Jeg mener vi er på rett spor. Det gjøres en fantastisk jobb med kommunikasjon i Det hvite hus. Presidenten vil alltid være presidenten, jeg snakket med ham tidligere i dag om viktigheten av at han skal få være seg selv, sier Scaramucci.

Han mener også han har mye å lære av presidenten.

– Presidenten er en vinner. Vi skal vinne mye. Presidenten er fenomenal til å kommunisere, og jeg gleder meg til å lære masse av ham, sier Scaramucci.

Forsvarte presidenten

Scaramucci har bakgrunn fra Wall Street og jobbet tett med Donald Trump i overgangsteamet hans etter presidentvalget.

Han har hyppig forsvart presidenten på TV, har tidligere hatt sitt eget TV-show om finansnyheter og vært bidragsyter til Fox News. Nå ventes det at han vil spille en enda tydeligere rolle som Trumps forsvarer på TV.

Presidentens forrige kommunikasjonssjef, Mike Dubke, sa opp stillingen 18. mai, etter bare tre måneder i jobben.

Dubke samarbeidet tett med Sean Spicer, men opererte for det meste i kulissene i kommunikasjonsarbeidet i Det hvite hus.

Både Dubke og Spicer skal ifølge amerikanske medier ha fått skarp kritikk internt for innsatsen, spesielt etter at Trump sparket FBI-sjef James Comey i vår.