KJEMPETID: Filip Ingebrigtsen endte på fjerdeplass i kamp mot verdeneliten i Monaco.
KJEMPETID: Filip Ingebrigtsen endte på fjerdeplass i kamp mot verdeneliten i Monaco. Foto: Junge, Heiko

Kjempetid av Filip Ingebrigtsen i kamp mot verdenseliten i Monaco

Filip Ingebrigtsen slo til med en imponerende fjerdeplass i kamp mot verdenseliten i Monaco.

Filip Ingebrigtsen leverte et kanonløp på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i Monaco.

I konkurranse med verdenseliten endte han på en fjerdeplass på tiden 3.32,48. Det er bare fem hundredeler bak sin personlige rekord.

– Det mest gledelige er at Filip traff med formtoppen sin. Det er så systematisk og godt utført treningsarbeid. Med en sisterunde med fritt leide hele veien kunne tiden blitt enda bedre, sa NRK-ekspert Vebjørn Rodal etter Filip Ingebrigtsens fantomløp.

Nordmannen klarte ikke gjøre noe med kenyanerne Elijah Motonei Manangoi, Timothy Cheruiyot og Ronald Kwemoi, men fosset inn til en fjerdeplass på 3.32,48.

– Det gikk for seint. Jeg har en haug med idioter foran meg som ikke klarte å holde farten. Jeg måtte springe forbi i tre og en halv runde, og bremse på sisterunden da det klumpet seg til. Hvis dette er det beste de kan gi blir det gøy under VM, sa 24-åringen til NRK etterpå.

Storebror mangler
Manangoi vant 1500 meteren i Monaco på 3.29,67. Cheruiyot brukte 3.30,77, mens Kwemoi spurtslo Ingebrigtsen med tiden 3.32,34.

Tiden til Ingebrigtsen var imidlertid sesongbeste for Sandnes-karen i et knallsterkt startfelt på 1500-meteren.

Filip Ingebrigtsen ville normalt hatt selskap i Monaco av storebror Henrik, men sistnevnte har operert en trøblete hamstring og må se resten av VM-sesongen gå fløyten. Lillebror Jakob på sin side herjer i U20-EM i italienske Grosseto og tok seg til sin andre strake finale av to mulige da han klokket inn til finalebillett på 3000 meter hinder fredag. Dagen før ble han finaleklar på 1500 meter.

Grødval imponerte
Karoline Grøvdal slo sin personlige rekord under 3000 meteren i Diamond League.

Tiden 8.37, 58 er seks sekunder bak Grete Waitz' rekord, skriver NRK. Den norske jenta endte som nummer ti. Hellen Obiri vant da hun tok årsrekorden.

Isabelle Pedersen skuffet på 100 meter hekk fredagens Diamond League-stevne i Monaco. Hun kom helt sist i sitt heat med tiden 13,03.