MÅTTE SVARE FOR SEG: Ada Hegerberg og de andre norske jentene måtte i Apeldoorn igjen forsvare seg etter tap i EM. 
MÅTTE SVARE FOR SEG: Ada Hegerberg og de andre norske jentene måtte i Apeldoorn igjen forsvare seg etter tap i EM.  Foto: Roald, Berit/NTB

– Vi klarer ikke mer enn to pasninger

Ada Stolsmo Hegerberg er oppgitt etter Norges to første EM-kamper, og mener det er mye som ikke fungerer i det norske spillet.

Se oversikt over alle kampene her!

Apeldoorn (TV 2 Sporten):

Selv om Nederlands 1-0-seier over Danmark i mandag kveld gjør at det norske håpet lever, var det ingen jubelstemning på fredagens restitusjonsøkt i Apeldoorn.

– Vi får se på dette som en gratismulighet, sier Ada Stolsmo Hederberg til TV 2.

Hun beskriver stemningen som «ganske daff» dagen etter 0-2-tapet for EM-debutant Belgia.

– Hva skal dere gjøre annerledes inn mot Danmark-kampen?

– Det må egentlig løftes på ganske mange plan. Vi har ikke mer enn to pasninger i laget før det blir brudd og det er et problem i de fleste sitasjoner på banen. Da klarer vi ikke å skape noe og det blir ikke noe rytme i matchen. Hva som er grunnen til det, er noe vi må jobbe med å finne ut.

– Finnes det en alternativ plan nå som den opprinnelige planen ikke har fungert?

– Det er opp til trenerne å bestemme, så får vi følge det.

– Gjør ikke spillerne det de skal, eller er taktikken feil?

– Det er et ansvar for begge parter. Så tror jeg denne gjengen følger de instruksjonene som er kommet. Det er vårt ansvar å bli mer presis i det vi gjør, uten tvil. Alle har et ansvar for å reise dette, sier Stolsmo Hegerberg.

Kapteinen legger seg flat: – Vi har ikke gjort jobben vår godt nok
For det er ikke bare resultatene som har vært bekmørke. Norge har ennå ikke scoret, de har sluppet inn enkle baklengsmål og har nærmest kollapset mot slutten av degge kampene. Maren Mjelde er ikke uenig.

– Det er ingen kjekk oppsummering. Dette er jo ting vi kjenner på selv også. Vi har ikke gjort jobben vår godt nok og det er kjedelig, sier lagets kaptein.

Hun vil ikke være med på at laget har valgt en for ambisiøs taktikk under Martin Sjögren.

– Det er utførelsen det står på. Og det må være mer guts i bånn. Jeg vet at alle jentene vil dette. Vi skal ha møte etter trening og finne ut av ting sammen i de neste dagene. Møtet med Belgia var en kamp vi kanskje burde ha vunnet sånn papirmessig. Nå må vi gå sammen for å finne ut hvordan vi skal utnytte det lille håpet vi har, sier Mjelde.

Les også: Dette visste du ikke om de norske EM-jentene

Sjögren lider med spillerne: – Jeg er ansvarlig for dette
Landslagssjef Sjögren er selvsagt også skuffet, men snakker fremdeles om utviklingen laget har hatt siden han overtok jobben ved juletider.

– Jeg synes spillerne har gjort en bra jobb. Det er ambisiøse spillere, som er veldig lojale. Det har gått litt opp og ned, men det er klart at de to prestasjonene vi har gjort her er skuffende. Jeg er ansvarlig for dette. Det er mitt ansvar å se til at vi forsøker å ta oss ut av dette.

– Ser du veien ut?

– Absolutt. Det er et talentfullt lag. Dette her kommer til å bli bra. Det kommer til å bli bra på sikt. Jeg lider med spillerne. De får ikke vist akkurat nå hvilket bra lag de er. Vi vet hva vi kan prestere. Vi er alle skuffet over at vi ikke har klart å vise oss bedre fram nå som vi har alle øyne mot oss, sier han.

Se Norge-Danmark mandag med sending fra 20.00 på TV 2!