GÅR PÅ LÅN: Kurt Zouma er klar for Stoke.
GÅR PÅ LÅN: Kurt Zouma er klar for Stoke. Foto: stokecityfc.com

Chelsea-talent skrev ny seksårskontrakt og gikk på lån til Stoke

Mark Hughes henrykt over å ha sikret seg Chelsea-stopperen.

Chelsea-stoppertalentet Kurt Zouma (22) har signert en ny seksårskontrakt, samtidig som han forlater klubben.

Kommende sesong lånes han ut til Stoke, melder Chelsea på sine nettsider.

Franskmannen ankom Stamford Bridge i 2014 og har fått 71 kamper for Chelsea.

– Det er fantastisk at Kurt forplikter seg til Chelsea. Han har vist sitt talent siden han kom hit for tre år siden, og han har kommet tilbake etter en alvorlig skade med en fantastisk holdning, sier Michael Emenalo, som er teknisk direktør i Chelsea.

– Nå får han muligheten til å spille jevnlig i Premier League, og vi kommer til å følge utviklingen hans tett mens han er i Stoke, fortsetter Emenalo.

Zouma har to Premier League-titler og én ligacuptriumf som Chelsea-spiller, og Stoke-manager Mark Hughes er henrykt over at franskmannen nå skal spille for hans lag.

– Kurt er utvilsomt en av de mest talentfulle unge forsvarsspillerne i fotballen, så naturligvis vil hans ankomst forsterke troppen vår for kommende sesong, sier Hughes til Stokes nettsider.

Stoke-sjefen avslører at han faktisk har prøvd å signere Zouma tidligere.

– Han fanget først oppmerksomheten min som 17-åring i St. Etienne, og faktisk forsøkte jeg å signere ham på det stadiet i hans karriere. Men avtalen materialiserte seg aldri, og jeg er henrykt over å få muligheten til å jobbe med ham nå, sier Hughes.