Barndomsvennen avslører: – Derfor vraket Lukaku en retur til  Chelsea

De fleste trodde Romelu Lukaku ville vende tilbake til Chelsea. Nå røper Lukakus bestekompis hvordan Manchester United kunne snyte Premier League-rivalen for superspissen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Alle» forventet at Romelu Lukaku i løpet av sommeren ville vende tilbake til Chelsea, klubben som hentet angriperen til England som 18-åring før José Mourinho solgte ham videre tre år senere.

Se Lukakus vakre fulltreffer mot Manchester City øverst!

Men etter en oppsiktsvekkende helomvending signerte Romelu Lukaku på en femårskontrakt for Manchester United 8. juli. Manchester United betalte Everton over 800 millioner kroner for å sikre seg den belgiske landslagsstjernen.

Romelu Lukakus barndomsvenn Vinnie Frans var sammen med Lukaku i USA da angriperen tok avgjørelsen om å vrake gamleklubben Chelsea til fordel for en overgang til Manchester United.

Ringte i New York
De to nøt ferien i USA og spaserte gjennom New Yorks Fifth Avenue da telefonen til Lukaku ringte.

– Det var José Mourinho. Det var siste uken i juni og vi var sammen i New York. Jeg hørte Lukaku si «ja, sjef», så jeg visste det var Mourinho, forteller Frans til The Daily Mail.

Det var imidlertid ikke første gang Mourinho ringte en ferierende Lukaku for å overtale den tidligere Everton-spissen til å komme til Old Trafford.

– Da Lukaku var liten så handlet alt om Didier Drogba for ham. Da han scoret mål på løkka, så feiret han som Drogba. Men i sommer mottok han bare én telefonsamtale fra Antonio Conte. Manchester United kom med tre forskjellige kontraktstilbud og Chelsea kom ikke med et eneste konkret tilbud. Manchester United ønsket ham mer, og det var grunnen til at han valgte dem, forteller barndomsvennen.

– Chelsea gjorde ingenting
Kameraten var sammen med Lukaku og Manchester United-stjernen Paul Pogba på ferie i Los Angeles da belgieren tok den endelige avgjørelsen.

– Romelu hadde gjort det klart at han ville starte sesongoppkjøringen skikkelig med et nytt lag. Chelsea foretok seg ingenting, og United kom med et skikkelig godt tilbud. Mourinho hadde store planer for Lukaku og han ble 100 prosent overbevist om at Mourinho ønsket ham til klubben, oppsummerer Vinnie Frans.

Han avviser at Paul Pogba var mannen som til slutt fikk Lukaku til å velge Manchester United.

– Først så ville Lukaku vente og se hva de interesserte klubbene foretok seg. Manchester United ville imidlertid ikke ta nei som et svar. Etter at de kom med sitt andre tilbud, tenkte Lukaku at de virkelig ville kjøpe ham. Så tok de kontrakt for tredje gang, og da de ringte for gjerde gang sa Romelu bare: «Ok, jeg kommer til Manchester». Paul Pogba snakket Manchester United, men til syvende og sist var dette Romeluls egen beslutning, konstaterer spissens kamerat.

– Finnes ingen vonde følelser
At José Mourinho var manageren som i sin tid solgte Lukaku fra Chelsea, bryr 24-åringen seg lite om.

– Det finnes ingen vonde følelser etter at José solgte ham. Dersom Lukaku virkelig ville hevnet seg på Mourinho så ville han gått til Chelsea. Det er ikke bare en manager som selger en spiller, det er hele klubben. Lukaku har alltid sagt til meg «Vinnie, Mourinho er en av verdens beste managere, jeg ønsker virkelig å jobbe sammen med Mourinho», poengterer Frans i det lengre intervjuet med The Daily Mail.

Romelu Lukaku har allerede vist at han kan bli et godt kjøp for Manchester United. Angriperen scoret i sin første treningskamp for klubben, og natt til fredag dundret han vakkert inn Manchester Uniteds første scoring i 2-0-seieren over byrival Manchester City.

Mourinho: – Lukaku er en lagspiller
José Mourinho var svært godt fornøyd med det Lukaku viste mot City.

– Lukaku viste også at han er en lagspiller, som er flink til å holde på ballen feilvendt, noe som hjelper oss til å komme ut av pressede perioder eller i å holde ballen på motstanderens halvdel. Folk ser ekstra på mål og sjanser, men jeg har et annet perspektiv. Det var også godt å se Lukaku og Marcus spille sammen, sa portugiseren etter treningskampen.

Selv om Mourinho kapret underskriften til Lukaku rett for nesen på gamleklubben Chelsea, er United-sjefen ikke ferdighandlet denne sommeren.

– Vi trenger mer. Jeg skjønner at markedet er vanskelig, men vi trenger minst en spiller til og det så raskt som mulig. Se på Lindelöf og se på Lukaku hvordan de allerede tilpasser seg sine nye lagkamerater. Se på andre lag, som for eksempel West Ham, som får tak i viktige spillere. Jeg vet ikke når vi får på plass det tredje sommerkjøpet vårt. Jeg skulle likevel ønske at den tredje spilleren var her, mente han.