RIO-DUELL: Usain Bolt vant både 100- og 200-meteren i Rio-OL. Andre De Grasse tok sølv på 200-meteren og bronse på 100.
RIO-DUELL: Usain Bolt vant både 100- og 200-meteren i Rio-OL. Andre De Grasse tok sølv på 200-meteren og bronse på 100. Foto: Olivier Morin / AFP Photo

– Vi ble kastet ut. Det skyldes Bolt

Treneren til Andre De Grasse mener Usain Bolt ikke tør å møte topp motstand.

Usain Bolt (30) beskyldes for ikke å ville møte best mulig motstand når han løper 100-meteren i Diamond League i Monaco fredag kveld.

Kanadiske Andre De Grasse (22) trodde han også skulle løpe 100-meteren, men den gang ei.

– Ble kastet ut
Nå mener treneren hans at Bolt ikke tør å møte 22-åringen.

– Vi var klare for løpet. Vi ble kastet ut. Det skyldes Bolt. La oss bare si at han ikke ønsket å møte et så sterkt felt, sier De Grasse-trener Stuart McMillan til CBC.

Diamond League-stevnet i London er det siste før friidretts-VM i London, og De Grasse-treneren forstår hvorfor Bolt ikke ønsker å møte hans elev.

– Dette er hans siste år, og han har bare konkurrert to ganger. Jeg forstår godt at han ikke ønsker økt press med å dra til VM etter potensielt å ha tapt, sier McMillan.

De Grasse må nå nøye seg med å løpe 4x100 meter stafett i Monaco.

Benektes av Bolt
Bolts management benekter imidlertid overfor Telegraph at de hadde noen rolle i ekskluderingen av De Grasse fra feltet.

De Grasse har løpt verdens raskeste 100 meter i 2017, men med en medvind som var altfor høy. Han løp 100-meteren på 9,69 i Stockholm i juni, men 4,8 sekundmeter medvind ga ham god hjelp.

Årsbeste i verden uten for mye hjelp av vinden er det Christian Coleman (21) fra USA som har. Han løp på 9,82 i Eugene i juni.

Usain Bolts sesongbeste er på 10,03. I startfeltet i Monaco er det sørafrikanske Akani Simbine som har løpt raskest i 2017, med tiden 9,92. Ingen av de som normalt sett er Bolts sterkeste konkurrenter stiller til start.

Bolts verdensrekord fra Berlin i 2009 lyder på utrolige 9,58. Nå er mannen med totalt åtte OL-gull og elleve VM-gull inne i sin siste sesong. I London jakter han sitt fjerde VM-gull på 100 meter.