LAGER SHOW: Floyd Mayweather og Conor McGregor bygger opp til kampen på sin særegne måte, men ikke alle liker stilen til de to - eller stilen til Mayweather i ringen. 
LAGER SHOW: Floyd Mayweather og Conor McGregor bygger opp til kampen på sin særegne måte, men ikke alle liker stilen til de to - eller stilen til Mayweather i ringen.  Foto: Paul Childs

– Mayweather har ikke vært bra for boksesporten

Oscar De La Hoya mener både boksestilen og pengefokuset er ødeleggende.

Bokseduellen mellom superstjernene Floyd Mayweather (40) og Conor McGregor (29) har stjålet omtrent all oppmerksomhet i bokseverdenen i år.

En som flere ganger har gått hardt ut mot Mayweather er den tidligere boksestjernen Oscar De La Hoya (44). Han har ingeting til overs for stilen hans.

– En del av grunnen til at jeg har gått ut mot Mayweather er at han har gjort det til en business. Det er bare et skuespill. Man snakker dritt til hverandre, og når kampen begynner er den kjedelig. Det er en fiasko. Det burde være motsatt, sier De La Hoya ifølge USA Today.

Pounds and a few Euros.

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

Han mener Mayweathers ekstreme pengefokus er usunt. 40-åringen går under kallenavnet «Money» og har sin egen kleskolleksjon med merkenavnet «The Money Team».

– Jeg mener, og personlig tenker jeg som en promotor, at han ikke har vært bra for boksesporten. Nå tenker fighterne bare på business og ikke på kampen. Og de tenker ikke på fansen, sier De La Hoya.

– Vil ikke se noen løpe rundt
Han mener også Mayweathers defensive stil i bokseringen står i sterk kontrast til opphausingen og det ekstreme pengefokuset.

– Folk vil ikke se noen løpe rundt. Folk ønsker ikke å se noen vinne en 12-runderskamp ved å lure motstanderen. Folk har betalt sine hardt tjente penger for å kjøpe en billett og de ønsker å bli underholdt, ikke å se noen danse rundt for ikke å bli slått. De ønsker å se et show, mener 44-åringen.

Mayweather har bokset 49 proffkamper og vunnet alle sammen, 26 av dem etter knockout.

Han er storfavoritt når han møter MMA-stjernen Conor McGregor, som ikke står noe tilbake for Mayweather når det gjelder å lage show og slenge med leppa før en kamp, men som aldri før har gått en proffkamp i boksing.

Setter gigantoppgjør i skyggen
De La Hoya har sannsynligvis flere grunne til at han ikke liker Mayweather. Han er selv med på å arrangere en duell mellom to av bokseverdens aller beste boksere, men selv om det er en kamp som sportslig sett er mer interessant enn Mayweather vs. McGregor, er den ikke i nærheten av å få den samme oppmerksomheten.

Den meksikanske boksestjernen Canelo Álvarez, som har kontrakt med 44-åringens promotørselskap Golden Boy Promotions, skal møte den kasakhstaneren Gennadi «GGG» Golovkin den 16. september.

Álvarez, med 49 seire på sine 51 kamper og 34 knockouts, måler krefter med Golovkin som har vunnet alle sine 37 proffkamper, 33 av dem etter knockout.

STJERNEDUELL: Canelo Álvarez (til vesntre) møter Gennadi Golovkin i september. De to har en helt annen stil enn Floyd Mayweather og Conor McGregor.
STJERNEDUELL: Canelo Álvarez (til vesntre) møter Gennadi Golovkin i september. De to har en helt annen stil enn Floyd Mayweather og Conor McGregor. Foto: Brad Barket

Men De La Hoya har ingen planer om å gjøre som Mayweather for å sikre seg større inntekter.

– Det er mange boksere som ikke har brukt systemet til Mayweather. Det er ikke noe for meg, sier han.

Tapte mot Mayweather
En del av grunnen til at 44-åringen ikke liker Mayweather stammer fra møtet mellom de to i 2007.

Mayweather gikk seirende ut av det som den gang var den mest innbringende boksekampen noensinne. De La Hoya mener det var til møtet med ham at «Money» fant sin stil.

– Han lagde ikke noe bråk og hadde ikke noen fremgang når det gjaldt markedsverdi. Når jeg møtte ham bestemte han seg for å spille skurken, noe som utgjorde en enorm forskjell, sier De La Hoya.

– Jeg antar at han fant ut at han ved å spille skurken kunne lage litt oppstyr og få oppmerksomhet rundt seg selv. Det er bare ikke min stil, fortsetter han.