Det er rapportert om store ødelegger på ferieøya Kos etter nattens jordskjelv. 
Det er rapportert om store ødelegger på ferieøya Kos etter nattens jordskjelv.  Foto: Sander Van Deventer

Nordmann hardt skadd – en svenske blant de omkomne

En nordmann er hardt skadd etter jordskjelvet som rammet ferieøya Kos i natt. De to omkomne er en svensk og en tyrkisk turist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Utenriksdepartementet bekrefter overfor TV 2 at en nordmann er blant de som er hardt skadd etter jordskjelvet. Flere nordmenn har pådratt seg skader av mindre alvorlig omfang.

Svensk UD bekrefter at en av deres borgere har mistet livet. Den andre døde skal være av tyrkisk opphav. Begge to er menn.

De omkom da en vegg kollapset på en bar i gamlebyen i Kos.

Få siste nytt om jordskjelvet i vårt livsenter.

I tillegg til de to omkomne, er mer enn 120 personer skadd etter jordskjelvet som rammet den greske ferieøya Kos sent torsdag kveld. Minst fem personer betegnes som alvorlig skadd. I tillegg er rundt 70 mennesker innlagt på sykehus i den tyrkiske byen Bodrum.

Et skjelv med styrke på 6,7 ble registrert utenfor byen Bodrum klokken halv ett norsk tid, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

Flere etterskjelv rammet øynene Rhodos og Kos. Så langt er det rapportert om størst skader på Kos. Titusenvis har sovet ute i natt fordi hotellene ble evakuert. Det har ikke vært trygt å oppholde seg innendørs.

Flere nordmenn kom tett på

TV 2 har vært i kontakt med en rekke nordmenn som kom tett på jordskjelv-dramaet.

– Vi befant oss i den øverste etasjen på hotellet da jeg merket at senga begynte å gynge. Jeg trodde at det var en kamerat som tullet med meg, for det kjentes ut som jeg var på en stor båt, forteller Vegard Højfeldt fra Hadeland.

Han og kameratene befinner seg nå på Kos.

– Etter hvert forsto vi at dette var alvor, så gikk ut i gata. Der så vi folk som skrek og gråt. Mange hadde tatt med seg koffertene sine og og holdt seg utendørs.

Får ikke lande eller ta av

Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker Nielsen opplyser til TV 2 at fly verken får lande eller ta av fra flyplassen på Kos. Flyvningen fra Oslo til Kos i natt ble omdirigert, og de 181 passasjerene har landet på Heraklion på Kreta.

– Vi jobber med å skaffe hotell til disse i påvente av at vi får tillatelse til å fly videre til Kos.

De 186 passasjerene som skulle hjem fra Kos med flyet som nå er omdirigert til Kreta har fått beskjed om å finne seg et hotell. Dette dekkes av Norwegian, opplyser Sandaker-Nielsen