DØD: Den avdøde vokalisten i Linkin Park svarer på spørsmål fra fansen i forbindelse med at bandet ble innlemmet i Guitar centers RockWalk i Los Angeles, juni, 2014.
DØD: Den avdøde vokalisten i Linkin Park svarer på spørsmål fra fansen i forbindelse med at bandet ble innlemmet i Guitar centers RockWalk i Los Angeles, juni, 2014. Foto: Mario Anzuoni/Scanpix

Linkin Park-vokalisten siste budskap til fansen

Sendte en siste melding på Twitter bare timer før han ble funnet død i sin leilighet i Los Angeles.

Chester Bennington, vokalist i rockebandet Linkin Park, ble funnet død i sitt hjem i Los Angeles i går, han ble 41 år gammel. Politiet mener det dreier seg om et selvmord.

Dødsfallet ble bekreftet av myndighetene i Los Angeles i går.

– Straks etter klokken ni ble vi underrettet av politiet om et dødsfall. Vi tok oss til bostedet hans og kunne dessverre bekrefte at han det var Chester Bennington som var død, sier Brian Elias, sjef for distriktets helseenhet, til Rolling Stone.

Miljøbevist rocker

Chester Bennington hadde et stort engasjement for miljøet, og på Twitter retweetet han en melding kun timer før han døde.

Det var bilde av en stor haug med plast og teksten lød:

– I den her farten går vi faktisk mot en planet full av plast.

Chester Bennington hadde enorm suksess med bandet sitt, Linkin Park. Men vokalisten hadde også en mørk historie. Han kjempet lenge med narkotikaproblemer, og hadde vært åpen om at han hadde blitt seksuelt utnyttet som barn.

LINKIN PARK: Chester Bennington og gitaristen og hans gode venn Mike Shinonda under en konsert i England, juli, 2017.
LINKIN PARK: Chester Bennington og gitaristen og hans gode venn Mike Shinonda under en konsert i England, juli, 2017. Foto: Dafydd Owen/Stella Pictures

Vanskelig oppvekst

Han hadde vært åpen om sine personlige problemer og tidligere nevnt at han hadde selvmordstanker. Han avslørte også at han var så ung som 11 år, da han startet med narkotika i forbindelse med sine foreldres skilsmisse.

På websiten Teamrock har han tidligere fortalt om sitt misbruk.

– Jeg brukte opptil 11 doser LSD hver dag. Jeg tok så mye syre at jeg er overrasket at jeg fortsatt kan prate. Jeg røykte masse crack, tok litt metamfetamin og bare satt der og ble sløv. Siden røyka jeg opium for å komme ned igjen, fortalte Bennington.

Han har også fortalt hvordan han som barn ble seksuelt misbrukt av en eldre mann. Dette turte han ikke å fortelle noen andre om fordi han var redd for å bli stemplet som homofil. Overgrepene foregikk fra han var syv år til han var tretten år gammel.

Chester Bennington etterlater seg sin kone og seks barn fra ulike forhold.