RÅSTERK: Edvald Boasson Hagen var vært noen få millimeter fra å vinne en Tour-etappe i år. I dag kan være dagen, mener TV 2s sykkelekspert.
RÅSTERK: Edvald Boasson Hagen var vært noen få millimeter fra å vinne en Tour-etappe i år. I dag kan være dagen, mener TV 2s sykkelekspert. Foto: Lionel Bonaventure

– Boasson Hagen er absolutt en av de største favorittene til å vinne dagens etappe

Johan Kaggestad mener Edvald Boasson Hagen er like sterk som i 2011.

Edvald Boasson Hagen har imponert stort i Tour de France til tross for mye stang ut på oppløpet. To andreplasser og to tredjeplasser er den foreløpige beholdningen til rudsbygdingen, som i fraværet av Marcel Kittel, Arnaud Demare, Peter Sagan og Mark Cavendish har vist seg som en av feltets aller raskeste menn i massespurtene.

I dag skal Tour-feltet sykle årets lengste etappe fra Embrun til Salon-de-Provence. 222,5 km og tre tredjekategoristigninger står på programmet for rytterne. Toppen på den siste bakken kommer 50 km før mål. Det burde passe de norske håpene godt.

– Etappen er skreddersydd for Boasson Hagen, sier TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.

Han får støtte fra Johan Kaggestad.

– Med den formen Boasson Hagen har vist gjennom Tour de France, med kjørestyrke og spurtegenskaper, er han absolutt en av de største favorittene til å vinne dagens etappe, sier Kaggestad.

TV 2s erfarne ekspert var skeptisk til Boasson Hagens form etter sykkel-NM, men etter flere solide prestasjoner i det ypperste selskapet mener Kaggestad at Boasson Hagen er i ferd med å nå gamle høyder.

– Han minner meg veldig om Boasson Hagen fra 2011. De harde etappene påvirker ham ikke særlig, og så synes jeg han er blitt veldig god til å spurte. Han har trøkk i spurter, akselererer, og var suverent raskest i spurten for tre dager siden, påpeker Kaggestad.

11 av 22 lag står fortsatt uten etappeseier i Tour de France. For mange lag er dagens etappe siste reelle mulighet til å vinne. Derfor kan det bli et bikkjeslagsmål helt fra rittdirektør Christian Prudhomme vifter med flagget til rytterne er i mål. Kaggestad mener Boasson Hagen må se spesielt opp for tre ryttere.

– Det er André Greipel, Nacer Bouhanni og Michael Matthews. Det er mange desperate lag som er ute etter etappeseier, og det kommer til å være 100 mann som prøver å gå i brudd. Favorittlagene vil høyst sannsynlig la bruddet få lov til å gå. Jeg regner med at Boasson Hagen er såpass våken at han kommer seg med i bruddet. Han har en stor, stor mulighet i dag, slår Kaggestad fast.