KAN TROLIG VINKE FARVEL TIL EM-AVANSEMENT: Martin Sjögren og Ingrid Marie Spord får en tøff vei videre i mesterskapet. 
KAN TROLIG VINKE FARVEL TIL EM-AVANSEMENT: Martin Sjögren og Ingrid Marie Spord får en tøff vei videre i mesterskapet.  Foto: Roald, Berit/NTB

Mesterskapsdebutanten spilte kun litt firkant som oppvarming

Maria Thorisdottir måtte gi seg kun minutter før kampstart i Belgia-kampen. Det gav muligheten for en norsk EM-debutant.

Se oversikt over alle kampene her!

Norge tapte det som av mange ble betegnet som «skjebnekampen» i EM mot Belgia torsdag.

Også i minuttene før kampstart ble det dramatisk, da Maria Thorisdottir fikk en krampetendens i leggen under oppvarmingen og ble erstattet i startoppstillingen like før start.

Denne Nederland-scoringen holder liv i Norges EM-drøm

22 år gamle Ingrid Spord ble dermed kastet utpå til sin mesterskapsdebut, og det helt uten oppvarming.

— Jeg får beskjed i garderoben. Rett etter oppvarmingen. Jeg kjenner jo da at pulsen stiger litt, men jeg er fullt klar for det. Så det er selvfølgelig gøy å få være med å bidra.

– Du visste ingenting før dere var i garderoben?

– Nei. Ingenting. Så jeg hadde ikke gjort noe. Litt firkant. Det var oppvarmingen denne kampen, sa LSK-spilleren til TV 2 etter kampslutt i Breda.

Til tross for manglende oppvarming, var Spord blant de bedre på et norsk lag i startfasen av kampen i det som kun var hennes åttende landskamp totalt.

– Det er da det er viktig å være på i hodet. Det funket bra det. Jeg føler at jeg gjør en god kamp i dag, men det blir jo litt med bismak når vi taper. Det er veldig kjipt, sa hun.

Les også: – Vi må gjøre en jævelsk jobb om vi skal gå videre

Thorisdottir: – Krampen hadde tatt meg
For Maria Thorisdottir ble torsdagen en nedtur, men etter kamp var det ingen tvil om at det var enighet om avgjørelsen om å starte på sidelinjen.

– Det er mye bedre å få inn noen friske bein som kunne gjøre 100 prosent innsats. Jeg følte at hvis jeg hadde gått utpå der, så hadde krampen tatt meg. Det er tydeligvis noe som sitter igjen fra forrige kamp. Jeg kjente meg fin på trening i går, og hele dagen i dag, så det var utrolig surt, sa Thorisdottir.

Martin Sjögren trodde ikke skaden var alvorlig, og sa følgende i TV 2-studio da han ble konfrontert med Thorisdottirs oppvarmingsbehandling drøyt 20 minutter før kampstart:

– Det er ingen fare. Hun fikk en kjenning med krampe i leggen mot Nederland. Det har ikke vært noe problem.

Skaden førte også til at kaptein Maren Mjelde, som egentlig skulle spille på midtbanen, ble flyttet ned igjen som stopper. Dermed ble det nok en gang endringer på det norske laget. Andrine Hegerberg, som også mesterskapsdebuterte i midtbaneleddet, sier det ikke var grunnen til tap.

– Det ble et bytte sekunder før kampen startet. Det er så klart ikke optimalt, men allikevel. Vi har trent i seks måneder, og det var ikke noe helt nytt lag som stilte på denne banen her. Jeg vil ikke si at det var det som gjorde at vi tapte 0-2, sa hun.

Les også: Dette visste du ikke om de norske EM-jentene

Norge har fremdeles en sjanse til avansement. Se Norge-Danmark på TV 2 mandag!