Ingen storkamp mot Everton for Brann: – Tenk at de kunne rote det til på denne måten

Wayne Rooney og Everton kommer likevel ikke til Bergen for å spille Europaliga-kvalifisering mot Brann.

Brann - MFK Ruzomberok 0-2 (1-2 sammenlagt):

Brann vant den første kampen mot Ruzomberok 1-0 på bortebane, og skulle bare spasere seg videre til neste runde og storkamp mot Everton i Europaligakvalifiseringen torsdag.

Se hvordan Brann røk ut i Sportsnyhetene øverst!

Men etter en målløs førsteomgang sendte først Kristi Qose gjestene opp i 1-0-ledelse, før Dominik Kruzliak økte ledelsen til 2-0 fra straffemerket etter 77 minutters spill.

Slovakiske MFK Ruzomberok vant kampen på Brann Stadion 2-0, og sendte dermed rødtrøyene hodestups ut av Europa før moroa virkelig starter.

Branns Kasper Skaanes mener det bittert at det nå ikke blir kamp mot Premier League-giganten Everton.

– Det er veldig trist at vi ikke nå møter Everton. Det er et veldig godt lag med mange gode og store spillere. Det er trist at vi ikke får møte dem, sukket han til TV 2 Sporten.

– Tenk at Brann kunne rote dette til for seg
TV 2-ekspert Jesper Mathisen har vanskelig for å forstå hvordan Brann kunne rote det til for seg i returkampen.

– Jeg synes Brann leverte en meget solid bortekamp i Slovakia, men dette var en meget skuffende forestilling i varme Bergen. Nå hadde de muligheten til å møte Everton i neste runde, og så roter de det bort på denne måten. Kampen var veldig lite underholdende, og bortelaget scorer på kampens første store sjanse, oppsummerer han overfor TV 2 Sporten.

– Viser at sliter om dagen
Mathisen tror Brann nå kan gå en tung høst i møte.

– Brann åpnet sesongen strålende, men kun én seier på de siste sju kampene i Eliteserien viser at de sliter om dagen. De mangler den intensiteten de har på sitt beste, og så savner de selvfølgelig den spilleren som har vært best og viktigste denne sesongen, Daniel Braaten, slår han fast.

– Tapte fortjent
Branns Sivert Heltne Nilsen var naturlig nok langt nede etter fiaskotapet.

– Vi slapp inn mål på corner og laget et unødvendig straffespark. Det er surt å glippe på dette. Vi har sentrale spillere ute og har ikke taklet det så bra. Vi sliter litt i det offensive spillet vårt, det er vel en av grunnen til at vi taper, sa han til TV 2 Sporten i mixed zone etter kampen.

– Hvordan føles det å kaste bort muligheten til å møte Everton i neste runde?

– Det er selvfølgelig tungt og veldig kjedelig, slo han fast i intervjuet etter kampen.

– De malte oss i senk
Trener Lars Arne Nilsen sa følgende:

– De var ekstremt effektive og de malte oss i senk. Vi var ikke gode nok til å holde på ballen. Vi møtte et ballsikkert lag, men vi har slitt litt i det siste og slo ballen for lett fra oss. Vi ble rett og slett utslitt i varmen. Det er skuffende at vi ikke spilte en bedre kamp, sa Brann-treneren til Eurosport.

– Men dette var en fantastisk mulighet til å få inn gode penger og møte et stort lag i Europa, poengterte han.

Everton er naturlig nok storfavoritter til å slå ut slovakene i neste kvalifiseringsrunde. Klubben har hentet inn spillere som Rooney, Jordan Pickford, Michael Keane og Sandro Ramirez så langt i sommer, men har riktig nok mistet kraftspissen Romelu Lukaku til United.

For Brann er altså Europa-drømmen knust, og klubben fra Bergen må nå prøve å få en opptur i serien. I neste seriekamp venter et bortemøte med Aalesund.

Slik startet Brann mot Ruzomberok: Horwath - Nouri, Wormgoor, Acosta, Kristansen - Haugen, Heltne Nilsen, Barmen - Skaanes, Orlov, Rólantsson.