PÅ SCENEN: Chester Bennington, tidligere vokalist i rockebandet Linkin Park, ble funnet død torsdag.
PÅ SCENEN: Chester Bennington, tidligere vokalist i rockebandet Linkin Park, ble funnet død torsdag. Foto: Harald Tittel

Linkin Park-vokalist (41) funnet død

Chester Bennington er funnet død i sitt hjem i Los Angeles torsdag.

Ifølge det amerikanske kjendisnettstedet TMZ ble Bennington funnet død i en bolig i Los Angeles torsdag morgen lokal tid.

Til nyhetsbyrået AP bekrefter rettsmedisineren i Los Angeles County dødsfallet.

41-åringen var gift og hadde til sammen seks barn. Ifølge TMZ har han tidligere slitt med narkotika- og alkoholavhengighet.

Stor suksess

Rockebandet Linkin Park fra California ga ut sitt debutalbum i 2000, som ble en stor suksess og solgte flere millioner kopier i løpet av få måneder. Albumet ble nominert som beste rockealbum under Grammy-utdelingen i 2002, og bandet fikk nominasjon som beste nye artist.

Under Grammy-utdelingen samme år vant Linkin Park pris for beste hard-rock fremførelse. De har også vunnet American Music Award.

Bandet er blant annet kjent for hitlåtene «Numb» og «In the End»

Linkin Park er kjent for eksperimentering med sjangere, og spesielt samarbeidet med rapperen Jay-Z der de blandet stilartene rap og nymetall.

På turne

Ifølge bandets hjemmeside var de for tiden på verdensturné, og hadde akkurat returnert fra Europa, før de skulle fortsette i USA om en uke.

Bare noen timer før dødsfallet ble bekreftet, la bandet ut en ny musikkvideo på YouTube.

Bandets siste album kom ut i i år. Linkin Park har vært i Norge flere ganger, blant annet på Hove-festivalen i 2011 og på Norwegian Wood i Frognerparken i 2003.

– Tragisk og overraskende

Musikkjournalist Asbjørn Slettemark er stor fan av Linkin Park og har sett de to ganger live, blant annet på Hove-festivalen i 2011 og fulgt bandet i mange år.

– Det er tragisk det som har skjedd og kom svært overraskende. Linkin Park er et av de største bandene de siste 15 årene og hadde et stort publikum. De var tidlig ute med å blande metall og rap og samarbeidet med Jay Z. Det var et band som låt proffere og større enn det aller meste, sier Asbjørn Slettemark til TV 2.

Flere norske fans uttrykker torsdag kveld sine kondolanser på TV 2s Facebook-side.

«Vokste opp med Linkin Park. En kjempestor legende har reist videre», skriver én.

Også flere artister uttrykker sin sorg på Twitter.