– BEDRE ENN ALLE RBK-SPILLERNE: Det mener Terje Liverød om 34 år gamle Carlos Grossmüller (til venstre). Her er han avbildet som Schalke-spiller, i duell med RBKs Vidar Riseth under en kamp i 2007. I skrivende stund er Grossmüller ganske sikkert bedre enn Riseth i alle fall. 
– BEDRE ENN ALLE RBK-SPILLERNE: Det mener Terje Liverød om 34 år gamle Carlos Grossmüller (til venstre). Her er han avbildet som Schalke-spiller, i duell med RBKs Vidar Riseth under en kamp i 2007. I skrivende stund er Grossmüller ganske sikkert bedre enn Riseth i alle fall.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / NTB scanpix

Grossmüller kun legesjekk unna Sandefjord-spill

– Holder et høyere nivå enn alle spillerne i Rosenborg, mener Terje Liverød.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Carlos Grossmüller rekker trolig Sandefjords bortekamp mot Stabæk 6. august. Kun legesjekken kan velte låneavtalen.

34-åringen er enig med vestfoldingene om sine personlige betingelser.

– Vi er enige med klubben der nede om en låneavtale og med spilleren om hans betingelser. Det er kun det formelle igjen, sier daglig leder i Sandefjord Fotball, Per Ketil Berg.

– Grossmüller må gjennom en medisinsk test før han skriver under på kontrakten med oss. Han blir klar så fort vi får registrert han hos Norges Fotballforbund, fortsetter Sandefjord-lederen.

Grossmüller har spilt for både Schalke og Lecce i Europa. Han er inne i sin fjerde periode i Danubio i hjemlandet Uruguay. Midtbanespilleren, som er kjent for sin gode frisparkfot, var sentral i en mesterligakamp mot Rosenborg i 2007. Da var han arkitekten bak to scoringer da tyske Schalke vant 3-1.

I motsetning til den mye omtalte jakten på Diego Forlán, er økonomien på plass i Sandefjord når det gjelder Grossmüller. Den tidligere Schalke-spilleren kommer til Norge allerede til uken.

– Med tysk pass så bør han få arbeidstillatelse svært raskt, sier Berg om klubbens nye tilvekst.

– Vi har fått landet en klassespiller, som i utgangspunktet holder et høyere nivå enn alle spillerne selv i Rosenborg. Dermed er det ikke sagt at han leverer fra dag én i et annet land, langt vekk fra hjemlandet, sa Sandefjord-hjelper Terje Liverød om Grossmüller tidligere i uken.

Sandefjord ligger på 11.-plass i Eliteserien.

(©NTB)