– BEDRE ENN ALLE RBK-SPILLERNE: Det mener Terje Liverød om 34 år gamle Carlos Grossmüller (til venstre). Her er han avbildet som Schalke-spiller, i duell med RBKs Vidar Riseth under en kamp i 2007. I skrivende stund er Grossmüller ganske sikkert bedre enn Riseth i alle fall. 
– BEDRE ENN ALLE RBK-SPILLERNE: Det mener Terje Liverød om 34 år gamle Carlos Grossmüller (til venstre). Her er han avbildet som Schalke-spiller, i duell med RBKs Vidar Riseth under en kamp i 2007. I skrivende stund er Grossmüller ganske sikkert bedre enn Riseth i alle fall.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / NTB scanpix

Grossmüller kun legesjekk unna Sandefjord-spill

– Holder et høyere nivå enn alle spillerne i Rosenborg, mener Terje Liverød.

Carlos Grossmüller rekker trolig Sandefjords bortekamp mot Stabæk 6. august. Kun legesjekken kan velte låneavtalen.

34-åringen er enig med vestfoldingene om sine personlige betingelser.

– Vi er enige med klubben der nede om en låneavtale og med spilleren om hans betingelser. Det er kun det formelle igjen, sier daglig leder i Sandefjord Fotball, Per Ketil Berg.

– Grossmüller må gjennom en medisinsk test før han skriver under på kontrakten med oss. Han blir klar så fort vi får registrert han hos Norges Fotballforbund, fortsetter Sandefjord-lederen.

Grossmüller har spilt for både Schalke og Lecce i Europa. Han er inne i sin fjerde periode i Danubio i hjemlandet Uruguay. Midtbanespilleren, som er kjent for sin gode frisparkfot, var sentral i en mesterligakamp mot Rosenborg i 2007. Da var han arkitekten bak to scoringer da tyske Schalke vant 3-1.

I motsetning til den mye omtalte jakten på Diego Forlán, er økonomien på plass i Sandefjord når det gjelder Grossmüller. Den tidligere Schalke-spilleren kommer til Norge allerede til uken.

– Med tysk pass så bør han få arbeidstillatelse svært raskt, sier Berg om klubbens nye tilvekst.

– Vi har fått landet en klassespiller, som i utgangspunktet holder et høyere nivå enn alle spillerne selv i Rosenborg. Dermed er det ikke sagt at han leverer fra dag én i et annet land, langt vekk fra hjemlandet, sa Sandefjord-hjelper Terje Liverød om Grossmüller tidligere i uken.

Sandefjord ligger på 11.-plass i Eliteserien.

(©NTB)