ETTERTRAKTET: Mbappe.
ETTERTRAKTET: Mbappe. Foto: Franck Fife

Ber FIFA om å straffe PSG og City for å ha kontaktet Mbappé på ulovlig vis

Monaco bekrefter i en pressemelding at klubben krever at FIFA straffer både Manchester City og PSG.

Stjerneskuddet Kylian Mbappé er en av sommerens mest ettertraktede spillere.

Klubber som Real Madrid, PSG og Manchester City skal alle være svært interessert i å kjøpe stjerneskuddet.

Monaco er imidlertid ikke interessert i å selge 18-åringen.

Nå bekrefter klubben i en pressemelding at de har klaget europeiske klubber inn for FIFA for å ha kontaktet den ettertraktede spilleren på ulovlig vis.

Ifølge Sky Sports News skal de to klubbene det er snakk om være den franske klubben PSG og Premier League-giganten Manchester City.

Den britiske kanalen skriver at Arsenal, som også vil kjøpe stjernespissen, skal ha fulgt reglene i jakten på Mbappe.

– AS Monaco kan dessverre bekrefte at europeiske klubber har kontaktet Kylian Mbappé (og spillerens agenter og rådgivere) uten tillatelse, skriver Monaco i pressemeldingen.

– AS Monaco vil minne disse klubbene om at dette er i strid med artikkel 211 i de administrative reglene for den franske ligaen (Ligue de Football Professionnel) og artikkel 18.3 i FIFAs reglement om overganger. For å sette en stopper for denne uakseptable situasjonen vil Monaco be Det franske fotballforbundet og FIFA om å vurdere å starte en disiplinær prosess mot disse klubbene, heter det i uttalelsen fra Monaco.

– Verdt over én milliard kroner
Det er ventet at Monaco vil kreve godt over en milliard kroner i overgangssum for å gi slipp på Mbappe.

Arsenal er også en av klubbene som er ute etter angriperen. Manager Arsene Wenger mener Mbappe er verdt over én milliard kroner i overgangssum.

– Hvor han ender opp? Han ender nok opp en plass hvor han helt sikkert vil få spilletid, sa Wenger tidligere i sommer, ifølge The Daily Mirror.

– Hvis du skal bruke én milliard kroner på en spiller så er det forventet at han vil spille. Ingen vil kjøpe en spiller for 100 millioner euro og si «kom hit og sitt på benken», poengterte franskmannen.

– Kan vinne Ballon d'Or
Wenger mener Mbappe har potensialet til å stikke av med den prestisjetunge Ballon d’Or-prisen i løpet av de kommende årene.

– Du har en spiller som Neymar som vil kjempe om Ballon d’Or i løpet av de neste årene, og kanskje Griezmann, og så har du Mbappe, mente Wenger.

– Det finnes en god generasjon nå som er mellom 24 år og 28 år som kommer til å kjempe om prisen de neste årene. Mbappe er fremdeles bare 18 år så det er kanskje litt tidlig for ham allerede. Han må modnes, men ja, han er en av disse spillerne som kan vinne, slo Wenger fast.