KLAR: Morata har signert for Chelsea.
KLAR: Morata har signert for Chelsea. Foto: Chelseafc.com

Morata signerte: – Han overtalte meg til å gå til Chelsea

Álvaro Morata har skrevet under på en femårskontrakt med Chelsea. Nå avslører spisstjernen hvorfor han valgte en overgang til de regjerende Premier League-mesterne.

Chelsea bekreftet onsdag denne uken at klubbene var enige om overgangssummen for spisstjernen Álvaro Morata

To dager senere bestod 24-åringen den medisinske sjekken og skrev under på en femårsavtale med Chelsea, bekrefter London-klubben på sine hjemmesider.

– Jeg er så glad for å være her. Det er en utrolig følelse å være en del av en så stor klubb. Jeg skal jobbe så hardt jeg kan, score så mye mål jeg kan, og bidra til at klubben vinner så mange troféer som mulig, uttaler Morata til Chelseas offisielle nettside etter å ha signert på femårskontrakten på Stamford Bridge.

Det var lenge ventet at Álvaro Morata skulle ende opp i Manchester United, men etter at José Mourinho kapret underskriften til Romelu Lukaku – som var sterkt ønsket på Stamford Bridge – endte altså spanjolen opp i Chelsea.

– Jeg er sikker på at han blir en god signering for oss. Morata er en ung spiller med masse erfaring. Han har spilt for Real Madrid og Juventus og har masse erfaring både fra store ligaer og Mesterligaen, sier Chelsea-manager Antonio Conte til Chelseas hjemmesider.

– Morata blir vårt førstevalg på topp denne sesongen, han er en solid spiller som passer inn i hvordan vi ønsker å spille med Chelsea. Han er ung og har stort potensial til å bli endra bedre. Han vil bli svært verdifull for oss, konkluderer italieneren.

– Vet ikke hvor nære jeg var Manchester United
Overfor Sky Sports News røper Álvaro Morata at en samtale med Cesar Azpilicueta overtalte ham til å flytte til London.

– Jeg snakket med Azpilicueta og han sa det var en god klubb å komme til. Jeg kommer til en av verdens beste ligaer og er strålende fornøyd med å være her, sa en fornøyd Morata til pressen på Heathrow flyplass i London.

Den tidligere Real Madrid-spissen ønsker ikke å spekulere i hvor nære han var en overgang til Manchester United.

– Jeg vet ikke hvor nære jeg var Manchester United. Det viktigste er at jeg kommer hit for å spille for Chelsea, slo han fast.

Morata gleder seg til å spille under Conte i London.

– Chelsea er den beste klubben og Conte er en av verdens beste trenere. Jeg er absolutt henrykt over å jobbe sammen med Antonio, mente han.

Stor suksess i Juventus
Morata har spilt for Real Madrid siden 2008. Angriperen ble hentet fra byrival Atlético Madrid og gikk veien fra Real Madrids ungdomsakademi og fikk sin debut på A-laget i desember 2010.

24-åringen spilte også to sesonger i Juventus, før han ble hentet tilbake til Real Madrid i 2016 for en tilbakekjøpssum på rundt 30 millioner euro.

Morata står bokført med 25 mål på 63 kamper i La Liga og har notert seg for 11 mål på 35 kamper i Mesterligaen. Angriperen har også ni mål på 20 kamper for Spania og scoret tre av disse på fire kamper under EM i 2016.

I løpet av sin i Juventus scoret han 15 mål på 63 kamper i Serie A.

Tidligere i sommer har Chelsea sikret seg Tiemoue Bakayoko, Willy Caballero og Antonio Rudiger.

Signeringen av Morata vil mest sannsynlig føre til Diego Costa, som ikke lenger er i Contes fremtidsplaner, blir solgt i løpet av kort tid.

– Jeg liker ikke å snakke om en spiller som ikke ønsker å være her, men det eneste jeg kan si at i januar i år så ble Costa-situasjonen veldig klar for klubben, for spilleren og hans agent, sier Chelsea-manager Antonio Conte.

Morata vil nå sette seg på flyet og slutte seg til Chelseas oppkjøringsturné i Asia.