Bekrefter RBK-interesse for Viking-juvel: – Et salg kan sende Viking rett ned i OBOS-ligaen

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Viking bør tenke seg godt om før de eventuelt selger spissjuvelen Samuel Adegbenro.

Se Viking-juvelen briljere mot Odd i Sportsnyhetene øverst!

Samuel Adegbenros agent, Atta Aneke, forteller til TV 2 Sporten at interessen er stor for angrepsspilleren, men at det gjenstår for interessenter å komme til enighet med Viking.

– For han handler det om å ta det neste steget. Han ønsker seg til et sted hvor han kan fortsette å utvikle seg. Det må være riktig klubb. Hvilke liga han spiller i har ikke så mye å si. Det handler om klubben, sier Aneke.

Agenten: – Rosenborg er interessert
– Foreløpig er det ingen som har vært villige til å betale det Viking krever. Det må skje først, før vi tar en avgjørelse, sier agenten.

SKEPTISK: TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Viking-ledelsen må tenke seg godt om før de eventuelt selger spissjuvel.
SKEPTISK: TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Viking-ledelsen må tenke seg godt om før de eventuelt selger spissjuvel.

Nigerianeren har vært en av de beste spillerne i Eliteserien i år, og det for et lag som kjemper for å overleve i øverste divisjon. Aneke bekrefter overfor TV 2 at serieleder Rosenborg kan være en aktuell klubb for 21-åringen.

– Hvis de har riktige planer for ham og klare tanker om hvordan de vil bruke ham, så ja, sier Aneke.

– Tror du Adegbenro bytter klubb i sommer?

– Det er vanskelig å si, egentlig. Det kommer an på om klubbene kan bli enig med Viking. Det står ikke på interessen, forteller Aneke.

– Et salg kan sende Viking rett ned i OBOS-ligaen
TV 2-ekspert Jesper Mathisen har full forståelse for at Rosenborg ønsker å sikre seg Vikings toppscorer.

– Jeg skjønner at Rosenborg er ute etter ham, for Adegbenro er en spiller som ville hevet dette RBK-laget. Det er en fantastisk kantspiller som Rosenborg trenger i sitt system. Adegbenro har vist over lang tid at han har noen kvaliterer få andre har i hans posisjon, poengterer Mathisen.

Mathisen minner imidlertid om at et salg av Adegbenro kan sørge for at Viking blir et OBOS-ligalag neste sesong.

– For Viking handler det nå om å få mest mulig penger for ham. Jeg blir overrasket om noen får kjøp Adegbenro for mindre enn ti millioner kroner, for han er fortsatt ung og vil utvikle seg videre i karrieren. Samtidig kan et salg av Adegbenro sørge for at Viking blir et OBOS-ligalag neste sesong fremfor en Eliteserieklubb neste sesong. Viking har derfor noen viktige avgjørelser å ta nå. Hvis Adegbenro drar mister Viking den spilleren som har skaffet klubben klart flest poeng denne sesongen, understreker han.

Og slår fast:

– Det er lett å si sett fra utsiden at Viking ikke bør selge Adegbenro, men på Viking-kontoret må de se på regnskapet og konsekvensene av å gå i minus. Dersom han blir og hjelper Viking til å redde plassen, så vil det sikre Viking mer i inntekter enn om at de for eksempel selger ham nå for ti millioner. I tillegg er det dyrt å være fattig, også. Rosenborg og andre klubber vet om Vikings økonomiske situasjon, og kan derfor legge inn lavere bud fordi de vet at Viking sliter økonomisk, oppsummerer Mathisen.

– Vil helst selge ham til en klubb i utlandet
Også klubber fra Tyskland og Tyrkia skal være interesserte. Rogalands Avis meldte nylig om konkrete bud på Viking-juvelen. Avisen henviser til rapporter i utenlandske medier om at Rosenborg har kommet med et bud på 900.000 euro for Adegbenro, tilsvarende 8,3 millioner kroner.

– Dersom det blir aktuelt for oss å selge Samuel skal det være til en pris vi ikke kan si nei til. Det er stor interesse for Samuel, men vi uttaler oss ikke om klubber eller nivå på bud. Vinduet er nettopp åpnet, vi har is i magen. Forøvrig sier Samuel selv at han ikke vil spille mot Viking, skriver Viking-direktør Vikings administrerende direktør Eirik Henningsen i en SMS til TV 2 Sporten torsdag.

Viking-trener Ian Burchnall har hele tiden vært klar på at han ønsker å beholde den ettertraktede angriperen i Viking-trøyen.

– Han er en utrolig viktig spiller for oss. Odd-kampen var en av hans beste i Viking-trøyen. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje, men jeg håper vi kan beholde ham. Alt handler om hvor mye (penger) som kommer inn, sier briten.

Det norske overgangsvinduet er åpent fra 20. juli til 16.august.

Stavanger-klubben har hatt en forferdelig sesong så langt. De ligger helt sist på tabellen etter 17 Eliteserie-runder. Adegbenro er lagets toppscorer med fem mål.

Rosenborgs sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye har ikke besvart TV 2 Sportens henvendelser om Adegbenro.