Froome forsvarte den gule trøyen opp Izoard

Ingen av favorittene klarte å rykke fra Chris Froome på Tourens siste fjellavslutning. Briten kan dermed ha avgjort årets Tour de France.

Se avslutningen på etappen i videovinduet over!

Warren Barguil vant sin andre etappeseier i årets Tour de France på imponerende vis da Froome forsvarte trøyen opp Izoard.

Romain Bardet ble nummer tre på etappen og fikk fire bonussekunder, men Froome lå klistret på hjulet hans. Rigoberto Uran kom like bak de to.

Froome er ansett som den sterkeste temporytteren av sammenlagtfavorittene og virker dermed å ha avgjort årets Tour de France. Det vil i tilfelle bli britens fjerde Tour de France-seier sammenlagt.

– Han er smart og så har han et svært velbygget lag rundt seg, sa TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad etter etappen.

Etappen opp Izoard ble en triumf for Team Sky som nå også har Mikel Landa på en 4. plass i sammendraget, drøye minuttet bak Bardet og Uran.

– For meg virket det som om de andre lagene ikke hadde troen på at det var mulig å ta Sky, selv om AG2R forsøkte. Måten Sky løste oppgaven på, var utrolig bra, sa Kaggestad etter etappen.

Hovedpersonen selv fremstod imidlertid ikke som mer enn mellomfornøyd etter etappen.

– Det ville ha vært fint å ta litt tid på de andre i dag, men til syvende og sist er jeg ganske fornøyd. Jeg fikk to sekunder på Rigoberto Uran, som jeg tror vil bli min argeste rival på tempoetappen, sa Froome etter målgang.

Froome skal være klart bedre enn sine argeste konkurrenter på tempo, men han vil ikke ta seieren for gitt.

– Hvis den første tempoetappen i Dusseldorf gir en indikasjon på styrkeforholdet har jeg en fordel. Men det er jevnt, og alt kan fortsatt skje, sier Froome.

Han er glad for at de tøffeste fjellene nå er over.

– Alpene har alltid vært tøft for meg. Historisk sett har jeg hatt dårlige dager i Alpene. Det er godt å være ferdig med Alpene og føle meg bra. Nå ser jeg frem til tempoetappen., sier han til TV 2.

Romain Bardet spurtslo Froome og fikk en tredjeplass på etappen, noe som sikret ham fire bonussekunder. Han er nå 23 sekunder bak Froome før de tre siste etappene.

– Jeg trodde jeg skulle kveles da jeg kom i mål. Jeg merket at krampene var på vei, men jeg ga virkelig alt. Da det begynte å stige visste jeg at det kom til å gjøre vondt. Alle ventet på at jeg skulle angripe, men det gikk ikke helt. Ingenting er avgjort ennå, men jeg har troen på en andreplass, det ser lovende ut, sa Romain Bardet etter etappen.

Johan Kaggestad er nå sikker på at Chris Froome vinner årets Tour de France.

– Hva må skje for at Chris Froome ikke vinner årets Tour de France?

– Det må i tilfelle være etappen i morgen. At det blir sidevindkjøring slik at feltet sprekker opp og Team Sky sitter på feil side. Men sannsynligheten for at det skjer er jo nesten lik null etter min mening. Og da må det skje et teknisk uhell på tempo, for av de som ligger best plassert i sammendraget er Chris Froome den beste på temposykkelen, sa Kaggestad.

Dagens store taper ble Fabio Aru som forsvant ut av tetstriden og nå er 1:55 sekunder bak Froome.

– Aru fightet bra, men er ikke god nok akkurat for øyeblikket dessverre. Nå blir det en kamp for ham for å komme på pallen, sa Kaggestad.

Landa støtet fra favorittene

Som ventet ble det et bikkjeslagsmål mellom sammenlagtfavorittene opp Col de l'Izoard, årets siste fjellavslutning.

Etter 4 kilometer gikk overraskende nok Mikel Landa fra front. Chris Froome lot lagkameraten kjøre og det ble opp til de andre favorittene å kjøre ham inn. Da hadde Fabio Aru allerede sluppet favorittgruppen.

– Dette er helt rått! Tror vi det vi ser? utbrøt en ekstatisk Johan Kaggestad da Landa satte inn støtet.

Romain Bardet forsøkte å rykke fra Froome uten å lykkes. Så slo Froome til selv og støtet seg opp til Landa.

Rigoberto Uran tok ansvar og kjørte seg opp til de to med Bardet på hjul.

– Laget var fantastisk. Det er flott å ha så mange til å kontrollere rittet i finalen. Og ikke minst det kortet vi spilte ut med Mikel Landa. Jeg forsøkte å kjøre meg opp bakfra og trodde jeg hadde en luke, men Rigoberto Uran kjørte den inn, sa Chris Froome om manøveren til Landa.

Warren Barguil støtet fra favorittene lengre nede i bakken og vant til slutt med 20 sekunder foran resten. Han sikret dermed sin andre- og Team Sunwebs fjerde etappeseier i årets Tour de France.

– Det er helt fantastisk, jeg kan nesten ikke tro det. Det er en drøm, sa Barguil etter etappen. I tillegg til etappeseieren kjørte franskmannen seg opp på 9. plass i sammendraget. Han er også overlegen vinner av fjellkonkurransen, gitt at han kommer seg til Paris.

Både Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Vegard Stake Laengen kom i mål godt innenfor tidsfristen i kveld.