Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bevæpnet politi aksjonerte torsdag formiddag og kveld mot et hus i Fet på Romerike. Årsaken var meldinger om en mann som skulle ha forskanset seg med hagle.

Også beredskapstroppen var på plass med flere biler, samt en forhandler. I flere timer sto politiet utenfor huset med ropert og forsøkte å lokke mannen ut.

Etter å ha gjennomsøkt huset torsdag kveld, bekrefter politiet på Twitter at mannen de har forsøkt å kommunisere med i seks timer likevel ikke befant seg der:

Like etter klokken 20 melder politiet at de har fått kontroll på mannen.

– Vi har pågrepet en mann i kjelleren i nabohuset. Huset står tomt, og det er skutt hull i kjellerdøren, sier innsatsleder Knut Hammer i Øst politidistrikt til TV 2.

Våpenet er funnet og tatt hånd om av politiet. Det lå gjemt ved mannens eget hus, opplyser politiet.

– Mannen er nå pågrepet, og han vil bli fremstilt for lege og kjørt til arrest i Lillestrøm, sier Hammer.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255

Vitner hørte skudd

Vitner skal ha hørt skudd avfyrt før store politistyrker rykket ut til Fet i Akershus ved 12-tiden torsdag formiddag.

– Meldingen kom fra en nabo som meldte at mannen kom med hagle på døra deres, og de turte ikke å slippe ham inn. Etterpå hørte de et skudd, sier innsatsleder Hammer.

Han forklarer at stedets geografi blant annet bidro til at pågripelsen tok flere timer.

– Dette er et landlig område med både skog og åpent område, og det er vanskelig å lokalisere og isolere et sånt objekt. Vi trengte bistand for å gå inn i huset, ettersom det er ekstremt farlig å gå inn i et hus hvor det kan være en bevæpnet person, sier Hammer.

Politiet sto bak skjold

Den væpnede aksjonen ble beskrevet som dramatisk av vitner i området.

– Politiet står ute bak skjold og vi hører det blir ropt ut instruksjoner fra politiet som sier: Kom ut med hendene over hodet, sa nyhetssjef Bjørn Ivar Bergerud i Indre Akershus Blad, som var på stedet torsdag formiddag.