AKSJONERTE: Beredskapstroppen var på plass med flere biler, samt forhandler. Men etter flere timer viste det seg at mannen de forsøkte å kommunisere med ikke befant seg i huset. <br>NTB scanpix
AKSJONERTE: Beredskapstroppen var på plass med flere biler, samt forhandler. Men etter flere timer viste det seg at mannen de forsøkte å kommunisere med ikke befant seg i huset. 
NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Politiet aksjonerte mot tomt hus i flere timer – trodde mann med hagle hadde forskanset seg

Bevæpnet politi og beredskapstroppen aksjonerte mot et hus i Fet på Romerike etter meldinger om en mann med hagle. Etter flere timer viste det seg at huset var tomt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bevæpnet politi aksjonerte torsdag formiddag og kveld mot et hus i Fet på Romerike. Årsaken var meldinger om en mann som skulle ha forskanset seg med hagle.

Også beredskapstroppen var på plass med flere biler, samt en forhandler. I flere timer sto politiet utenfor huset med ropert og forsøkte å lokke mannen ut.

Etter å ha gjennomsøkt huset torsdag kveld, bekrefter politiet på Twitter at mannen de har forsøkt å kommunisere med i seks timer likevel ikke befant seg der:

Like etter klokken 20 melder politiet at de har fått kontroll på mannen.

– Vi har pågrepet en mann i kjelleren i nabohuset. Huset står tomt, og det er skutt hull i kjellerdøren, sier innsatsleder Knut Hammer i Øst politidistrikt til TV 2.

Våpenet er funnet og tatt hånd om av politiet. Det lå gjemt ved mannens eget hus, opplyser politiet.

– Mannen er nå pågrepet, og han vil bli fremstilt for lege og kjørt til arrest i Lillestrøm, sier Hammer.

Vitner hørte skudd

Vitner skal ha hørt skudd avfyrt før store politistyrker rykket ut til Fet i Akershus ved 12-tiden torsdag formiddag.

– Meldingen kom fra en nabo som meldte at mannen kom med hagle på døra deres, og de turte ikke å slippe ham inn. Etterpå hørte de et skudd, sier innsatsleder Hammer.

Han forklarer at stedets geografi blant annet bidro til at pågripelsen tok flere timer.

– Dette er et landlig område med både skog og åpent område, og det er vanskelig å lokalisere og isolere et sånt objekt. Vi trengte bistand for å gå inn i huset, ettersom det er ekstremt farlig å gå inn i et hus hvor det kan være en bevæpnet person, sier Hammer.

Politiet sto bak skjold

Den væpnede aksjonen ble beskrevet som dramatisk av vitner i området.

– Politiet står ute bak skjold og vi hører det blir ropt ut instruksjoner fra politiet som sier: Kom ut med hendene over hodet, sa nyhetssjef Bjørn Ivar Bergerud i Indre Akershus Blad, som var på stedet torsdag formiddag.