– De måtte dra skulderen på plass

Alexander Kristoff sykler videre til tross for skadene. Nå ser han frem mot Paris.

Alexander Kristoff så ut som han hadde vært i slåsskamp etter første dag i Alpene.

Det var en stund usikkert om han ville sykle videre, men nordmannen trosser smertene og stiller til start på torsdagens knalltøffe fjelletappe opp til Izoard.

– Det er ofte vondt dagen derpå, så jeg frykter etappen i dag litt. Jeg visste at om jeg kom igjennom i går... det går ofte greit å komme gjennom den dagen man krasjer, men det er dagen etterpå som ofte er verst, sa Kristoff til TV 2 før start.

Kristoff forteller om en forslått skulder som måtte dras på plass etter etappen onsdag.

– Den var litt ute av ledd, men de har fått den tilbake på plass. Vi var hos fysioen i går og dro den på plass. Det gikk for så vidt greit, fordi jeg hadde fått smertestillende i løpet av rittet.

Nå ser nordmannen frem mot Paris og Champs-Élysées på søndag.

– Det er Paris som er sannsynligvis neste sjanse. Vi får jo prøve i morgen og se hvordan det er. Forhåpentligvis er jeg bedre i morgen enn i dag.

– Er det frykt for at du må stå av i dag?

– Det er en viss risiko for det. Men jeg har troen på at jeg slipper å stå av, men du vet aldri. Så lenge jeg ikke blir svimmel underveis, så tror jeg at det skal gå fint. Jeg slo hodet ganske kraftig, men det går for så vidt greit, så jeg tror ikke det skal være noe problem.

– Vi må fokusere på søndag

Katushas sportsdirektør, José Azevedo, er fortvilet over Kristoffs skade. Det har ikke vært noen god Tour de France så langt, verken for Kristoff eller Katusha.

– Det er trist, det er ikke en bra situasjon, sa Azevedo til TV 2 før start.

– Kristoff er en tøff rytter, hvis ikke ville han ikke klart å fullføre gårsdagens etappe. Selvfølgelig led han mye. La oss se i dag. I begynnelsen er det flatt, forhåpentligvis klarer han seg.

– Er det noen mulighet for ham å kjempe om etappeseier på fredag eller på søndag?

– Vi må selvfølgelig tenke på det. Spesielt søndag vet vi at det blir spurt, fredag er mer usikkert. Men først må han klare seg gjennom denne dagen. Helt ærlig, så tror jeg at vi må fokusere på søndag. Han må få noen dager til å komme seg på, sa Azevedo til TV 2.

– Vil han ha ryttere rundt seg i dag til å hjelpe seg?

– Ja, helt klart. De kommer til å hjelpe ham, det gjorde de i går også.

Stake Laengen sliter fremdeles med bronkitt

Vegard Stake Laengen har slitt med bronkitt de seneste dagene, og han har innrømmet at han ville ha stått av, hvis det var opp til ham selv. Men UAE-rytteren stiller til start på torsdagens fjelletappe etter lagets vilje.

– Jeg skulle gjerne vært bedre. Jeg sliter med puste, sånn er det fortsatt. Det står litt stille, de siste dagene har det satt seg litt i bronkiene, og den bronkitten blir jeg ikke kvitt dessverre, sa Stake Laengen som skal begynne på en antibiotika-kur etter torsdagens etappe.

– Frykter du dagens etappe?

– Jeg tror det skal gå greit. Jeg føler meg likt som i går, og i går var det helt ok. Det hardeste er starten, før gruppettoen blir satt. Men å sitte i gruppettoen går helt greit, sa Stake Laengen til TV 2.