Tourmanagertips: – To lag blir avgjørende

Sjekk Mads Kaggestads vurdering før den 19. etappen av Tour de France her!

Nest siste mulighet for spurterne og siste mulighet for de som vil prøve lykken i lange utbrudd.

Det blir en duell mellom rytterne i brudd og spurtlagene. Sammenlagtrytterne bryr seg ikke. For dem er det morgendagens tempo som er i fokus, og på dagens etappe er det om å gjøre å spare krefter.

Spørsmålet er hvilke lag som tar ansvaret i feltet når bruddet har gått. Med Kittel ute er det et lag mindre til å slave i front av hovedfeltet. For Lotto- Soudal og Cofidis er dette en gylden mulighet for en samlet spurt før Paris. Kanskje Dimension Data, Bahrain, Lotto-Jumbo, Sunweb Trek-Segafredo og Katusha også bidrar med et par ryttere?

Spill Tourmanager her!

Greipel og Bouhanni står uten seire og de to lagene blir avgjørende for utfallet av etappen. Det er en svært åpen etappe. Går bruddet inn eller ikke? Hva om det blir samlet felt, hva skjer på slutten i det vindutsatte området? Blir det vind er det store sjanser for at feltet sprekker på slutten slik vi så på etappe 16 da Michael Matthews vant foran Edvald Boasson Hagen og Jonn Degenkolb.

Her er mine favoritter til dagens etappe:

Sportsdirektør
Om bruddet går inn er det en relativ åpen etappe, kanskje med en overraskelsesmann først over streken. Men jeg tar sjansen på at det blir samlet felt og at en av spurterne vinner. I så fall kan det være lurt å satse på sportsdirektøren fra Cofidis eller Lotto- Soudal. Av de to er det er nok Lotto- Soudal med råsterke Andre Greipel den største favoritten.

Kapteiner
Blir det vind på dagens etappe er det en mann som alltid er våken, nemlig Chris Froome. Blir det rolige vindforhold blir det en rolig dag for kapteinene og få muligheter for at de tar poeng.

Hjelperyttere
Det er relativt tungt terreng fra start og hele veien til mål. Om farten er høy med mange angrep blir det blir tungt å komme med i bruddet for de uten klatreferdigheter. Ryttere som muligens blir med et større brudd er ryttere som Tony Gallopin, Nicolas Roche, Diego Ullisi, Jan Bakelants, Thomas Voeckler, Danilo Wyss, Perriq Quemeneur, Marco Minnaard, Cyril Gautier, Simon Geschke, Allasandro De Marchi, Gianluca Brambilla, Amael Moinard, Luis Angel Mate, Yoann Offredo, Alberto Bettiol, Jay McCharty, Daniele Bennati, Tiago Machado og Javier Moreno. Om mange lag er representert i bruddet håper jeg også at Edvald Boasson Hagen går etter. Boasson Hagen er i tillegg en kandidat til å vinne i en samlet spurt og derfor en lur mann å satse på. Om feltet samles er det en fordel å ha med spurtsterke hjelperyttere som Rudiger Selig, Ben Swift og Adrien Petite.

Temporytter
Thomas De Gendt (som alltid er i brudd), Steve Cummings, Sylvain Chavanel, Emanol Erviti og Jonathan Castroviejo er ryttere som har kapasitet til å komme med i et brudd om farten er høy i det kuperte terrenget før bruddet går løs. Tar et lite forbehold i De Gendt. Det er mulig han må bli rundt Greipel for å bidra til en samlet spurt.

Ungdomsryttere
Lilian Calmejane og Tiesj Benoot er sterke ryttere som kanskje ser muligheten for at bruddet holder inn. Om det blir samlet felt kan du kanskje score poeng med Rick Zabel og Dion Smith.

Klatrerne
For de beste klatrerne handler dagens etappe om å spare krefter til morgendagen. Blant klatrere som jeg tror kan lykkes i et brudd er Maxime Bouet, Romain Sicard Thomas Degand og Serge Pauwels.

Spurterne
Viktig dag for spurterne og de mest meritterte uten seier er under stort press. Regn med Andre Greipel, Nacer Bouhanni, John Degenkolb og Dylan Groenewegen om det samles inn på oppløpet. Michael Matthews sitter i grønn trøye og er en sikker poengsanker. Greg Van Avermaet er en mann som sannsynligvis vil gå i brudd og en sterk kandidat til å gå til topps om utbryterne holder avstanden til mål.