Syv til åtte personer skal ha vært involvert i slagsmålet ved utestedet Stargate på Grønland, men kun en person ble pågrepet på stedet.

Ifølge politiet, som var bevæpnet under oppdraget, brukte kamphanene blant annet pepperspray.

– Det startet med knuffing, også ble det kastet ølglass på folk. Det eskalerte til fullt slagsmål, og sannsynligvis ble det brukt pepperspray, sa operasjonsleder Tør Jøkling søndag kveld.

Video viser volden

TV 2 har nå fått tilgang til en amatørvideo som viser opptakten til slagsmålet.

En person med caps og et ølglass i hånda kommer gående ved inngangen til utestedet. Plutselig hever han hånda og hiver glasset i hodet på en annen person.

Glasset går i tusen biter og den skadde tar seg hodet mens han legger seg på fortauet i store smerter.

Politiadvokat Christoffer Seyfarth opplyser at totalt to personer er pågrepet i saken. De begge siktet for vold, men begge er løslatt. En person er ansett som fornærmet i saken, men han har ikke pådratt seg alvorlige skader.

Færre voldshendelser

I 2016 ble 2862 personer behandlet for voldstraumer på legevakta i Oslo. Av disse anslår man at 59 prosent kan knyttes til vold i utelivet. I 2007 var tallet 3570.

Dermed har det vært en markant nedgang i antall voldsrelaterte skader som behandles på legevakta i hovedstaden.

– Over 2800 voldsskader er selvfølgelig altfor mange, men vi er glade for at det er blitt færre slike hendelser, sier overlege Henrik Siverts til TV 2.

– I dag fanges langt flere hendelser på film, og det gjør kanskje at mange får inntrykk av at det skjer flere hendelser nå enn tidligere. Samtidig viser disse videoene hvor voldsomme voldsepisodene kan være, legger overlegen til.

Han ser nedgangen i sammenheng med politiets økte tilstedeværelse i bybildet etter år 2007.

Risikerer hodeskader

Siverts forteller at de behandler flest voldsrelaterte skader natt til lørdag og søndag, men at det nå er en jevnere fordeling gjennom uka enn hva som var tilfelle før.

Den typiske slåsskampen på byen oppstår gjerne i kø – enten på vei inn på et utested eller mens man venter på drosje.

Ifølge Siverts er det ikke uvanlig å se at personer blir slått med glass eller flasker.

– Hvis man treffes av siden på glasset, får man gjerne kuttskader. Det kan også ramme øynene. Om man treffes av bunnen, risikerer man brudd i nesa, kinnben, kjeve og benede områder rundt øynene, men også mer alvorlige hodeskader.