Svensker hentet uskadd ned fra fjellhylle i Lofoten

De to svenske klatrerne som har sittet værfast på ei fjellhylle i Lofoten i nesten et døgn, ble hentet ned natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et SeaKing redningshelikopter forsøkte først å få ned de to mennene i 20-årene i 19-tiden onsdag, men ble forhindret av vanskelige værforhold med tykk tåke.

Over tre timer senere lyktes helikopteret å få ned en bag med mat, drikke og en fjellduk til klatrerne, skrev Lofotposten.

Klokka 3.10 tvitret politiet i Nordland at redningshelikopteret hadde lyktes å løfte ned de to uskadd og at begge er i god behold.

Svolvær Alpine Redningsgruppe bisto i aksjonen og oppholdt seg i nærheten av den nesten tusen meter høye Vågakallen ved Kabelvåg der klatrerne satt fast.

De to klatrerne gikk opp ved 2-tiden natt til onsdag og overnattet på fjellet før de begynte nedstigningen onsdag morgen. Rundt klokka 9 kontaktet de nødetatene som satte i gang redningsaksjonen.

– Det ble for glatt, og de ble sittende fast på en fjellhylle. De kommer seg verken opp etter ned, sa operasjonsleder Jon Inge Moen i Nordland politidistrikt til NTB.