BYTTER AGENT: Paris Saint-Germain-stjernen Marco Verratti.
BYTTER AGENT: Paris Saint-Germain-stjernen Marco Verratti. Foto: Franck Fife

Ettertraktet PSG-stjerne sparket agenten og ansatte Mino Raiola

PSG-stjernen Marco Verratti topper Barcelonas ønskeliste. Nå har han ansatt Mino Raiola, som representerer flere stjerner Manchester United har kjøpt, som ny agent.

Italieneren Marco Verratti er fremdeles PSG-spiller, til tross for at den spanske storklubben Barcelona har ligget paddeflate etter stjernen i sommer.

PSG har bekreftet at klubben har avvist to megabud fra Barcelona på spilleren, og gjort det klart at stjernen ikke er til salgs.

Nå opplyser Verratti, som er med PSG på oppkjøringsturneén i USA, at han har byttet ut sin agent Donato Di Campli med Mino Raiola, som blant annet representerer stjerner som Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Romelu Lukaku og Henrikh Mkhitarjan.

På sin offisielle Instagram-konto bekrefter 24-åringen at han bytter agent.

– Jeg vil herved bekrefte at jeg med umiddelbar virkning overlater ansvaret for å representere mine sportslige interesser til Mino Raiola. Jeg vil takke Di Campli for alt arbeidet han har gjort for meg frem til idag, heter det i den offisielle uttalelsen fra PSG-stjernen.

Måtte beklage offentlig
Franske medier spekulerer i at Di Campli har fått fyken nettopp fordi han ikke har lykkes med å ordne en overgang til Barcelona for den italienske landslagsspilleren.

Di Campli har flere ganger kritisert PSG offentlig og beskyldt klubben for å holde italieneren som «gissel» i Paris.

– Verratti er emirens fange. Han har en helt ubegrenset økonomi, så ikke å selge Verratti til Barca for 100 millioner euros er blitt et spørsmål om stolthet, var noe av det Donato Di Campli uttalte.

Verratti måtte i etterkant ut og offentlig beklage uttalelsene fra Di Campli, og hevdet at han stortrivdes i PSG.

– Jeg så hva agenten min sa, og vil bare si at det ikke er mine ord i det hele tatt. Han jobber for meg, og jeg vil be om unnskyldning til klubben, fansen og de som jobber her, sa Verratti til PSGs nettsider.

At italieneren nå ansetter Raiola som ny agent har imidlertid ført til at engelske og franske medier har begynt å spekulere i om Verratti til slutt kan ende opp i Manchester United.

Godt forhold til Mourinho og United
Raiola forhandlet som kjent frem overgangene for Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Henrikh Mkhitarjan og nå sist Romelu Lukaku til Manchester United.

Den omstridte agenten, som gjorde seg for alvor kjent som rådgiveren og agenten til Zlatan, skal ha fått et veldig godt forhold til både manager José Mourinho og klubbdirektør Ed Woodward på Old Trafford de siste årene.

Andre kjente stjerner som Raiola representerer er AC Milans keepertalent Gianluigi Donnarumma og Mario Balotelli. Agenten forhandlet nylig frem en ny og lukrativ kontrakt for keepertalentet Donnarumma i AC Milan.

24 år gamle Verrattis kontrakt med PSG går ut etter 2021-sesongen.