Innbytter Vilhjálmsson sikret RBK storkamp mot Celtic: – Scoringen var rett og slett klasse!

Matthías Vilhjálmsson kom inn fra benken og sendte Rosenborg videre i Mesterliga-kvalifiseringen. Nå venter storkamp mot Celtic.

Bergen/Lerkendal (TV 2 Sporten):

Rosenborg – Dundalk 2-1 (1-1 første kamp, 3-2 sammenlagt):

Slik var kampen minutt for minutt

Dundalk sjokkerte på Lerkendal og tok ledelsen allerede etter ti minutter, men Yann-Erik de Lanlay utlignet like før pause.

Se hvordan RBK tok seg videre i Nyhetene øverst!

Rosenborg jaget vinnermålet hele andreomgang. Det kom imidlertid aldri, og trønderklubben måtte ha ekstraomganger.

Der bikket innbytter Matthías Vilhjálmsson kampen i Rosenborgs favør da han steg til værs og headet inn den avgjørende 2-1-scoring.

– Det var deilig. Vi viste stor vinnervilje med å komme tilbake. Jeg måtte varme opp lenge. Det var en god kamp, og jeg er veldig imponert over Dundalk. Jeg fikk et flott innlegg, og det var bare å hoppe opp og heade ballen i krysset, sa islendingen til Viasat 4 etter kampen.

– Både riktig og ikke riktig å benke meg
I mixed zone etter kampen understreket RBK-helten at han ikke var helt enig i at han måtte starte kampen på benken.

– Det så ut som det. Jeg var frisk og uthvilt da de andre var slitne. Det var rett og ikke rett. Jeg fikk en begrunnelse, men jeg vil ikke utdype den, sa Matthías Vilhjálmsson til TV 2 og andre medier.

Han er glad for at han kom inn og hjalp RBK videre i kvalifiseringen.

– Nå er målsettingen vår å komme til gruppespillet, men Celtic er store favoritter i neste runde. Jeg husker ikke hvem som slo innlegget før scoringen, men det var grisedeilig å se den gå inn. Det blir en utrolig stor opplevelse for oss å spille på Celtic Park foran 50.000 mennesker, mente han.

Rosenborgs første målscorer, den tidligere Viking-spilleren Yann-Erik de Lanlay, er strålende fornøyd med å kunne bidra igjen etter sin langvarige skade.

– Dette var en utrolig god følelse. Det var en viktig scoring. Så komme Matti inn der og scoret den avgjørende ved bare å kline ballen i krysset. Det var utrolig god stemning i garderoben etterpå. Det var utrolig deilig for meg å få det målet personlig, etter å vært ute i ett år med skade. Nå blir det utrolig kult å møte Celtic. Selvfølgelig er det mulig å slå Celtic, sa han til TV 2 Sporten i mixed zone etter kampslutt.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sa dette etter seieren:

– Det ble en lang kveld, men en bra kveld. Vi var det beste laget og fortjente å videre etter to kamper. Nå skal vi trene noen dager, så ta oss litt fri, så skal vi møtes igjen før vi setter oss på flyet til Skottland, sa han.

– Spillerne jobbet knallhardt og vi var et godt kollektivt. Det føles som en stor lettelse nå. Etter å ha kommet oss gjennom denne runden, så er det fire mer kamper i Europa. Vi kan ta Celtic, men det er et godt lag. Vi er underdogs, og det kan være bra for oss det og, konkluderte RBK-sjefen.

– Scoringen var rett og slett klasse!
TV 2-ekspert Jesper Mathisen poengterte imidlertid at Rosenborg ikke leverte en overbevisende forestilling mot Dundalk.

– Det var ingen overbevisende kamp fra Rosenborg, men på slike kvelder er det en ting som teller, og det er å gå videre. André Hansen og Tore Reginiussen var veldig solide de gangene de var involvert, og scoringen til Vilhjalmsson er rett og slett klasse, oppsummerte TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter kampen.

Rosenborg møter som kjent den skotske storklubben Celtic i den neste kvalifiseringsrunden til Mesterligaen.

– Det var en skuffende 2. omgang av Rosenborg, og de klarte ikke skape store sjanser før mot slutten av kampen. De var likevel det friskeste laget, og hadde mest å gå med i ekstraomgangene, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Mathisen oppsummerte de første 45 minuttene på Lerkendal slik:

– RBK så overraskende engstelige ut store deler av første omgang, og måten de forsvarte seg på defensiv dødball var sjokkerende. Men den redningen André Hansen leverte på 0-1 er en av årets redninger på Lerkendal. Og så fikk de heldigvis en meget viktig scoring før pause. Det var vakkert å se hvordan Bendtner, Jensen og de Lanlay straffet Dundalk, mente han.

– Vi var for svake på dødball
Rosenborg fikk den verst tenkelige starten i returkampen mot Dundalk.

For allerede etter ti minutters spill fikk Brian Gartland stå helt alene på bakerste stolpe etter et corner, og headet enkelt inn 1-0-ledelse til gjestene fra Irland.

Det betydde plutselig at Rosenborg måtte score to for å gå rett videre i Mesterliga-kvalifiseringen.

Men bare minutter etter Dundalks 1-0-scoring var irene nære scoring igjen. McMillan steg til værs etter et nytt corner, og såvidt det var fikk RBK-keeper André Hansen slått ballen rett over målstengene.

Rosenborg rullet imidlertid opp det ene angrepet etter det andre i jakten på utligningen, og tre minutter før pause fikk de lønn for strevet.

Mike Jensen fant Yann-Erik de Lanlay med en stikker gjennom motstandernes forsvar. Den tidligere Viking-spilleren lurte inn 1-1-scoringen i nærmeste hjørnet.

– Det var surt å slippe inn på en dødball, men vi blir bedre og bedre og fikk opp aggressiviteten utover omgangen. Men vi var for svake på dødball. I en periode presset vi dem skikkelig, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Viasat 4 etter 1-1 ved pause.

Måtte ut i ekstraomganger
Etter pause fortsatte Rosenborg å feste grepet om kampen.

Kåre Ingebrigtsens menn skapte flere gode angrep, men slet med å få ballen over målstreken.

I det 72. minutt sendte Ingebrigtsen innpå angriperen Matthías Vilhjálmsson for Yann-Erik de Lanlay i jakten på vinnermålet.

Like før slutt fikk Rosenborg corner, men også det fikk Dundalk avverget. Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger.

I ekstraomgangene var Rosenborg det friskeste laget og viste at de hadde adskillig mer krefter igjen enn motstanderlaget.

Sju minutter ut i første ekstraomgang steg innbytter Matthías Vilhjálmsson til værs og sendte Rosenborg opp i 2-1-ledelse og Lerkendal til himmels.

På overtid av første ekstraomgang slapp imidlertid Rosenborg til Dundalk, og gjestene måtte se et skudd fra Massey i tverligger og over.

Rosenborg levde farlig også i 2. ekstraomgang. Men Matthías Vilhjálmssons scoring var nok til at RBK vant 2-1.

Slik startet Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen , Jørgen Skjelvik , Birger Meling – Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø – Milan Jevtovic, Nicklas Bendtner, Yann-Erik de Lanlay

Benken: Arild Østbø , Johan Lædre Bjørdal , Jacob Rasmussen , Alex Gersbach , Marius Lundemo, Elba Rashani, Matthias Vilhjálmsson