TIL CHELSEA: Morata er klar for Chelsea
TIL CHELSEA: Morata er klar for Chelsea Foto: Francisco Seco

Chelsea og Real Madrid enige om overgangen for stjernespiss

Romelu Lukaku endte opp i Manchester United. Nå blir Álvaro Morata – som de fleste trodde skulle ende opp på Old Trafford – Chelsea-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea er enige med Real Madrid om overgangen for stjernespissen Álvaro Morata.

Det bekrefter London-klubben på sine hjemmesider.

I en pressemelding skriver Chelsea at klubben er enig om betingelsene for overgangen.

– Overgangen blir fullført så snart spilleren er enig om sin personlige avtale og har bestått den medisinske sjekken, skriver Chelsea.

TIL CHELSEA: Morata blir Chelsea-spiller om han består den medisinske sjekken og blir enig om lønnen på Stamford Bridge torsdag.
TIL CHELSEA: Morata blir Chelsea-spiller om han består den medisinske sjekken og blir enig om lønnen på Stamford Bridge torsdag. Foto: Daniel Tejedor

Betaler over 700 millioner kroner
Ifølge The Guardian mottar Real Madrid 738 millioner kroner i overgangssum for den ettertraktede 24-åringen.

Overgangen er gode nyheter for Chelsea-manager Antonio Conte, som nylig skrev under på en ny toårskontrakt på Stamford Bridge.

Italieneren skal være frustrert over at Chelsea ikke har fått napp hos alle stjernene Conte ønsket seg i sommer.

Morata, som spilte under Conte i Juventus, reiste med Real Madrid til oppkjøringsturnéen i USA, men satte seg på flyet til Europa for å gå gjennom den medisinske sjekken og gjennomføre de personlige forhandlingene i London i løpet av torsdagen, melder flere medier – deriblant Sky Sports.

Skal ha forsøkt å hente flere andre spisser
Chelsea skal ha bestemt seg for å punge ut det Real Madrid krevde etter at London-klubben fikk beskjed om at verken Dortmund-spissen Pierre-Emerick Aubameyang eller Citys superspiss Sergio Agüero var til salgs – uansett pris, melder Sky Sports News.

Tidligere i sommer tydet det meste på at Álvaro Morata skulle ende opp i Manchester United, men etter at José Mourinho kapret underskriften til Romelu Lukaku for 800 millioner er det nå klart at spanjolen blir Chelsea-spiller.

– Jeg så for meg hvordan jeg kunne spille sammen med Morata. Han var veldig nær ved å signere for Manchester United. Det er dumt at han ikke kom til oss, men han er en toppspiss og vil gjøre det veldig bra i andre klubber, sa Manchester United-stjernen Ander Herrera til pressen etter treningskampen mot LA Galaxy i sommer.

Stor suksess i Juventus
Morata har spilt for Real Madrid siden 2008. Angriperen ble hentet fra byrival Atlético Madrid og gikk veien fra Real Madrids ungdomsakademi og fikk sin debut på A-laget i desember 2010.

24-åringen spilte også to sesonger i Juventus, før han ble hentet tilbake til Real Madrid i 2016 for en tilbakekjøpssum på rundt 30 millioner euro.

Morata står bokført med 25 mål på 63 kamper i La Liga og har notert seg for 11 mål på 35 kamper i Mesterligaen. Angriperen har også ni mål på 20 kamper for Spania og scoret tre av disse på fire kamper under EM i 2016.

I løpet av sin i Juventus scoret han 15 mål på 63 kamper i Serie A.

Tidligere i sommer har Chelsea sikret seg Tiemoue Bakayoko, Willy Caballero og Antonio Rudiger.

Signeringen av Morata vil mest sannsynlig føre til Diego Costa, som ikke lenger er i Contes fremtidsplaner, blir solgt i løpet av kort tid.