GJØR ENDRINGER: Martin Sjögren rokkerer trolig på det norske laget til kampen mot Belgia.
GJØR ENDRINGER: Martin Sjögren rokkerer trolig på det norske laget til kampen mot Belgia. Foto: Roald, Berit/NTB

Norge med ny midtbane mot Belgia

Martin Sjögren gjør etter alle solemerker store endringer foran morgendagens TV 2-sendte nøkkelkamp mot Belgia.

Se oversikt over alle EM-kampene her!

Breda (TV 2 Sporten:)

De norske fotballjentene er på plass i Breda, og torsdag venter Belgia i det som på mange måter er en skjebnekamp i EM.

Se Norge-Belgia på TV 2 og TV 2 Sumo torsdag fra 18.00!

Og på onsdagens treningsøkt på Rat Verlegh Stadion var det tydelig at landslagssjef Martin Sjögren foretar endringer på laget etter nedturen mot Nederland i åpningskampen.

Under dagens trening drillet svensken Maren Mjelde som anker sentralt på midtbanen. Chelsea-spilleren, som startet som midtstopper i åpningskampen, ser ut til å bytte plass med Maria Thorisdottir (24). Klepp-spilleren var en av få som gjorde en god figur i EM-premieren og kan bekle flere plasser.

Gulbrandsen skjønner ikke det interne spillerbyttet
Ut i fra dagens økt, tyder det meste på at EM-debutant Frida Maanum (18) må vike plass for Andrine Hegerberg (24). Storesøsteren til Ada startet generalprøven mot Frankrike, men fikk ikke ett eneste minutt mot Nederland. Nå ser det ut som hun er tilbake i startelleveren.

TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen liker ikke alt hun ser.

– Jeg er tilhenger av trygghet. Sånn sett ville det passet bedre med å fortsette bak med Maren Mjelde. Jeg skjønner ikke helt hvorfor Maria Thorisdottir skal endre posisjon når hun var en av de som faktisk fungerte brukbart mot Nederland. Og med to nye spillere inn på midtbnanen, blir det en mange nye relasjoner. Jeg er usikker på hvor smart det er, sier Gulbrandsen i TV 2 Sportens Facebook Live-sending direkte fra stadion under treningen.

Mykjåland savner Reiten
Ekspertkollega Lene Mykjåland etterlyser dog en spiller i Norges startellever. I LSK Kvinner har nemlig Guro Reiten briljert denne sesongen. Spilleren med den slepne venstrefoten har scoret elleve mål på tolv kamper for de gule i sin første sesong for dem i Toppserien i vår, men ser ikke ut til å få tillit fra start mot Belgia heller.

KJEMPER OM SAMME PLASS: Andrine Hegerberg og Guro Reiten er begge aktuelle i det norske midtbaneleddet. 
KJEMPER OM SAMME PLASS: Andrine Hegerberg og Guro Reiten er begge aktuelle i det norske midtbaneleddet.  Foto: Roald, Berit/NTB Scanpix

– Jeg savner Guro Reiten. Hun har vært Toppseriens beste spiller og er en av få spillere i troppen som er i sitt livs form. Jeg tror hun kunne ha tilført laget kreativitet. Hun er en spiller som kan åpne opp motstandernes forsvar. Det har vi sett i lang tid at vi kan trenge. Vi vet at hun har vært veldig god i hele pre-campen, så jeg sliter med å forstå hvorfor hun ikke er aktuell, sier Mykjåland.

Ekspertene er uansett samstemte i troen på norsk suksess
Men ingen av de to ekspertene er i tvil om hvem som er favoritt foran kampen.

– Jeg tror Norge vinner. Rett og slett fordi vi har et bedre lag enn Belgia, fastslår Gulbrandsen.

Belgias hovedtrener Ives Serneels har karaketerisert morgendagens kamp som en kamp laget hans må vinne. Martin Sjögren var mer moderat på dagens internasjonale pressekonferanse.

– Det kommer helt an på hvordan det går i den andre kampen (Danmark - Nederland). Men vi ønsker selvsagt å vinne hver kamp, sa svensken.

Av andre ting som var verdt å merke seg onsdag, var et lite tidspunkt i løpet av økten der Caroline Graham Hansen lå nede for telling. Etter litt behandling hos fysioterapeuten var dog den norske stjernespilleren tilbake i aksjon, og så ikke ut til å være preget av trøkken hun fikk.

Dersom Norge taper for Belgia og Danmark tar poeng mot Nederland, vil Norge være utslått i EM-gruppespillet. Noe tilsvarende har ikke skjedd siden 1997.