Liverpools Chelsea-signering markerte seg med stjernetreff

Det tidligere Chelsea-talentet Dominic Solanke kan vise seg å være en kommende stjernesignering for Liverpool.

Crystal Palace – Liverpool 0-2 (treningskamp Hong Kong):

Unggutten Dominic Solanke, som Liverpool nylig hentet fra Chelsea, viste hvorfor Jürgen Klopp ville ha ham etter kun elleve minutter på banen i treningskampen mot Crystal Palace.

19-åringen kom inn for Jordan Henderson i det 50. minutt, og elleve minutter senere sendte unggutten Liverpool i ledelsen etter et vakkert langskudd som snek seg inn i det lengste hjørnet.

Se Solankes drømmetreff øverst!

– Det var fantastisk for meg å score foran så mange Liverpool-fans her i Hong Kong. Jeg er henrykt over å score mitt første mål for Liverpool på denne måten. Scoringen kom på instinkt. Jeg brukte én touch før jeg plasserte ballen bak keeperen, sa Solanke til PLP-TV etter kampen.

– Sesongoppkjøringen er hard, men å få mitt første mål foran så mange Liverpool-supportere føles fantastisk. Jeg er blitt godt mottatt av alle i Liverpool. Noen av de andre unge spillerne her kjente jeg fra før. Jürgen Klopp er en lidenskapelig og varm manager. Han ønsker å vinne alt, og det er akkurat den manager vi ønsker oss, sa Liverpool-signeringen videre.

Solanke regnes som et av Englands største talenter på lang tid og scoret 20 mål på 25 kamper for Chelseas U18-lag i 2014.

Etter U20-VM tidligere i sommer, som England vant, ble Solanke hedret med utmerkelsen Golden Ball som bevis på at han ble kåret til turneringens beste spiller. Totalt scoret stjerneskuddet fire mål for England i U20-VM.

Han ble offisielt klar for Liverpool 10. juli 2017 etter at kontrakten med Chelsea gikk ut. Liverpool måtte punge ut med en ukjent sum i såkalt utdanningskompensasjon for stortalentet.

Ti minutter før slutt scoret Liverpool igjen. Divock Origi fikk det enkelt da han satte inn 2-0-scoringen med en såkalt «tap in» etter klabb og babb i feltet.

Dermed vant Liverpool treningskampen på Hong Kong Stadium i So Kon Po, Wanchai 2-0.

– Må styrke laget defensivt
Den tidligere Liverpool-spilleren Jamie Redknapp, som de siste årene har jobbet som TV-ekspert for Sky Sports, mener Jürgen Klopp må styrke Liverpool ytterligere defensivt før sesongstarten.

– Ser du spillerne Liverpool har fremover på banen – Mane, Salah, Adam Lallana, Roberto Firmino og Philippe Coutinho –så har de potensial til å spille strålende angrepsfotball. Men jeg er fremdeles bekymret for hvordan laget fremstår defensivt. De har en tøff sesong foran seg og vil videre i Mesterligaen, poengterer Redknapp overfor Sky Sports News.

– Derfor er jeg ikke sikker på at Virgil van Dijk-historien er avsluttet. Det er for tidlig å avskrive den overgangen. Liverpool sier at de har trukket seg ut, men jeg kan fremdeles se at Van Dijk blir solgt. Han ønsker å spille for Jürgen Klopp og jeg blir ikke overrasket om vi til slutt vil se at Liverpool signerer ham, slår den tidligere Liverpool-profilen fast.

– Det viktigste er Mesterliga-kvalifiseringen
Jürgen Klopp varslet før oppgjøret mot Crystal Palace at klubben ikke har handlet ferdig.

– Det viktigste vi gjør nå, i tillegg til å se på flere overganger, er å forberede laget til Premier League og Mesterliga-kvalifiseringen. Det er vårt hovedmål på dette tidspunktet, sa tyskeren.

Slik startet lagene:

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Moreno, Henderson, Lallana, Woodburn, Salah, Firmino, Sturridge

Crystal Palace: Hennessey; Ward, Dann, Delaney, Schlupp; Milivojevic; Townsend, Puncheon, Anderson, Zaha; Benteke.