FRUSTRERT: Sveriges angrepsspiller Olivia Schough (midten). 
FRUSTRERT: Sveriges angrepsspiller Olivia Schough (midten).  Foto: AFP PHOTO / Luis Acosta.

Raser mot tysk avis etter bikinikåring

Avis kåret turneringens peneste spillere. Det får de svenske fotballjentene til å reagere.

Se oversikt over alle EM-kampene her!

Den tyske avisen Bild har laget en liste med europamesterskapets peneste fotballspillere.

Det får det svenske landslaget til å rase.

– Slikt skal ikke få forekomme. Jeg synes det skal være fokus på prestasjonene og ikke utseendet. Det gjør meg frustrert når slikt dukker opp. Det sier landslagsspiller Fridolina Rolfö, ifølge Expressen.

«EMs vakreste side»
Det er ikke uvanlig med ulike kåringer i forbindelse med store, internasjonale mesterskap. Som for eksempel lister med de beste spillerne, eller med de mest lovende, unge talentene. Akkurat nå er storklubbenes satsing på kvinnefotball et aktuelt tema.

Den tyske storavisen, som er på plass i Nederland for å rapportere fra mesterskapet, valgte likevel en litt annen vri på artikkelen som ble publisert mandag kveld.

Den er publisert med en mengde bilder - de fleste lettkledde strandbilder. «Det her er Kvinne-EMs vakreste side», lyder tittelen.

Avisen har hentet bildene fra bildedelingstjensten Instagram.

Sveriges Fridolina Rolfö med ballen under en tidligere landskampen mellom Norge og Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sveriges Fridolina Rolfö med ballen under en tidligere landskampen mellom Norge og Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Bare leit
Elin Rubensson og Olivia Schough, som begge deltar for det svenske landslaget under mesterskapet, er blant de tolv spillerne som står på listen.

– Jeg har ikke lest så mye i tyske medier. Kanskje fordi jeg ikke kan språket så bra. Jeg vet at slikt ikke skjer i Sverige, og jeg er kjempeglad for at det ikke en gang blir stilt spørsmål om. Det er bare leit å se. Jeg håper de fokuserer på noe annet fremover, sier lagvenninne Fridolina Rolfö.

– Jeg bryr meg ikke. Om de vil lage en slik liste, så får de vel gjøre det. Men jeg kommer aldri til å se på den, sier midtbanespiller Lisa Dahlkvist.

De gule og blå spilte uavgjort mot EM-favoritt Tyskland i åpningskampen. Fredag møter de Russland i gruppe B.