Cycling - The 104th Tour de France cycling race - The 189.5-km Stage 15 from Laissac-Severac l'Eglise to Le Puy-en-Velay, France - July 16, 2017 - Team Sunweb rider Warren Barguil of France in action wearing the polka-dot jersey. REUTERS/Benoit Tessier
Cycling - The 104th Tour de France cycling race - The 189.5-km Stage 15 from Laissac-Severac l'Eglise to Le Puy-en-Velay, France - July 16, 2017 - Team Sunweb rider Warren Barguil of France in action wearing the polka-dot jersey. REUTERS/Benoit Tessier Foto: Benoit Tessier

– Vil vise hvem som er fjellkongen i årets Tour de France

Sjekk Mads Kaggestads vurdering før den 17. etappen av Tour de France her!

Den første av de to alpeetappene kan bli avgjørende i sammendraget. Etter 20 kilometer går rittet inn i dagens første stigning, som er en kategori- 2 stigning. Det er gode muligheter for at den relativt tunge åpningen av etappen stimulerer en gruppe til å gå løs. I denne gruppen sitter det sannsynligvis mange klatresterke ryttere, noen av de kan kanskje holde helt til mål?

Bak blir det en kamp om sammendraget, som for alvor vil tennes opp monumentale Col du Galibier (2642 poeng). På toppen er det en ærespris til første rytter som passerer, som i tillegg får dobbelt med klatrepoeng for innsatsen.

Fra toppen er utfor til mål, men mindre teknisk enn den dramatiske nedkjøring fra Mont du Chat på etappe 9. Det er allikevel grunn til å tro på en lignende utvikling og at også utforkjøringen kan være med å påvirke utfallet av etappen.

SPÅR TOUREN: Mads Kaggestad.
SPÅR TOUREN: Mads Kaggestad. Foto: Junge, Heiko

Her er mine favoritter til dagens etappe:

Sportsdirektør:
Quickstep- Floors har hatt en fantastisk Tour de France, hadde en dårlig dag i går, men kan komme sterkere tilbake. Kittel har fremdeles to muligheter til å vinne. Daniel Martin henger bra med på fjelletappene og er sulten på en etappeseier. At han tapte ytterligere tid i sidevinden til Romans- Sur- Isere vil øke mulighetene for etappeseiere fordi han er mindre farlig om han går løs i avslutningen. Et alternativ er å sette inn direktøren til AG2R som er en billigere sjef for et offensivt lag bygget rundt den meget sterke kapteinen Roman Bardet.

Kapteiner:
Warren Barguil og Daniel Martin. Dette er en bra etappe for Barguil som kanskje vil vise hvem som er fjellkongen i årets Tour ved å ta den innlagte bakkepremien på toppen av Galibier, og samtidig bygge videre på egen- og lagets suksess. Selv om Martin har problemer etter veltet på etappe 9, er han opplaget i god form og med tidstapet til de fire beste sammenlagt er det større mulighet til å gli fra i kampen om etappeseieren. I tillegg er Daniel Martin er god avslutter med god nese for å vinne sykkelritt.

Hjelperyttere:
I dag handler alt om gode klatremuligheter. Ryttere som har vist seg i form og som sannsynligvis igjen vil være fremme på etappen er blant annet Alexis Vuillermoz, Tony Gallopin, Nicolas Roche, Jan Bakelants, Cyril Gautier, Simon Geschke, Allasandro De Marchi, Gianluca Brambilla, Carlos Betancur, Brice Feillu, Amael Moinard, Luis Angel Mate og Javier Moreno.

Temporytter:
På en fjelletappe er det ingen overraskelse om Steve Cummings, Thomas De Gendt, Primoz Roglic og Sylvain Chavanel hiver seg med i et tidlig brudd, som er deres sjanse til å vinne etappen. Roglic og De Gendt er i tillegg nummer to og tre i bakkekonkurransen, og selv om konkurransen om selve trøya er mer eller mindre avgjort er det mye poeng å hente på dagens etappe.

Ungdomsryttere:
Simon Yates er et sikkert kort for en topp- ti plassering. I tillegg er det gode muligheter for at Lilian Calmejane, Tiesj Benoot og Guillaume Martin går med i et tidlig brudd og er langt fremme på etappen. Pierre Latour er også et naturlig valg, men han er dyr og sliter med sykdom. I tillegg er franskmannen hjelperytter for Roman Bardet, og det er en tendens til at han har blitt sittende igjen med sin kaptein på de harde fjelletappene mens lagkamerater har herjet i brudd.

Klatrerne:
I dag er det en etappe for de rene fjellklatrerne. Fabio Aru, Rigoberto Uran, Mikel Landa og Damiano Caruso er mine favoritter blant klatrerne.

Spurterne:
En innlagt spurt på 40,5 kilometer etter den første innlagte kategori- to stigningen bør være av stor interesse for den formsterke Michael Matthews. Her kan han virkelig ta innpå i kampen om den grønne trøya. Jeg forventer at Matthews igjen stikker av gårde med sine beste menn i jakten på spurtpoeng. Utover Matthews har jeg ingen forventninger til at andre av spurterne på Tour Manager vil score poeng på etappen. Mitt råd er derfor å velge en billig spurter og kompensere med en dyr klatrer, ungdomsrytter eller hjelperytter.

Lykke til!

Mads!