FALT AV LIKE FØR SLUTT: Alexander Kristoff måtte klare seg på egenhånd da det nærmet seg slutten av tirsdagens etappe.
FALT AV LIKE FØR SLUTT: Alexander Kristoff måtte klare seg på egenhånd da det nærmet seg slutten av tirsdagens etappe. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Det var ingen samlet laginnsats rundt Kristoff

Johan Kaggestad stusser over den svake laginnsatsen til Katusha på gårsdagens etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff var svært skuffet da han pratet med TV 2 i målområdet etter gårsdagens Tour de France-etappe. Katusha-rytteren lå i tetgruppen gjennom store deler av etappen, men like før mål havnet han på feil side av splitten da det ble sidevindskjøring.

– Jeg visste at det var sidevind, men det var en bakke like før. Jeg klarte ikke å kjøre med de beste over bakken og gled bakover. På toppen slapp de foran meg, og da var det ikke så mye jeg kunne gjøre. Jeg kjørte meg frem to grupper. Det var ikke sidevinden som var problemet. Det var ikke der jeg mistet posisjonen, det var i bakken. Det er skuffende at jeg ikke klarte å sitte litt bedre med over toppen. Jeg skulle satt litt lenger fremme, men det er lett å si i ettertid, sier Kristoff til TV 2.

Kristoff trillet i mål 53 sekunder bak etappevinner Michael Matthews. Han ble faktisk den best plasserte Katusha-rytteren på etappen. Robert Kiserlovski havnet 1.33 bak Matthews, Tiago Machado var 4.54 bak og Nils Politt kom i mål 5.05 bak den australske etappevinneren. Maurits Lammertink, Marco Haller, Reto Hollenstein, Tony Martin og Rick Zabel trillet i mål hele16 minutter og 19 sekunder bak Sunweb-rytteren.

Det gir strykkarakter i boken til TV 2-ekspert Johan Kaggestad.

– Jeg synes ikke det var imponerende. De visste jo at det var sidevind og skulle plassert seg foran. Det er ikke alle som klarer å sitte foran, men det var ikke imponerende kjøring, sier Kaggestad og legger til:

– Jeg synes de gjorde en dårlig laginnsats. Det var mye mer liv over Dimension Data. De hadde viktige folk igjen til slutt. Det var ingen samlet laginnsats rundt Kristoff. Det var jo Kristoff som var den eneste Katusha-rytteren som kjørte i gruppen til Dan Martin.

Kristoffs sportsdirektør Torsten Schmidt var oppgitt etter målgang.

– Alle visste at det ville bli sidevind. Det var 30 mann i front. Vi gjorde ikke det vi snakket om på morgenen. Vi hadde sagt om igjen og om igjen at vi måtte være i front på den lille stigningen, for vi forventet at en del lag ville akselerere der. Vi hadde forventet litt mer, sier Schmidt.

Tour de France har så langt vært en stor nedtur for Katusha. Schmidt mener de har gjort sitt ytterste for å legge forholdene til rette for Kristoff.

– Hva kan vi gjøre? Som sykkelrytter må man ta de sjansene man får. Hver dag har vi jobbet for å få denne muligheten, sier han.

Temposterke Reto Hollenstein og Tony Martin kunne vært gode å ha i front for Kristoff når det begynte å dra seg til, men de var ikke i nærheten. Kaggestad er spesielt skuffet over Tony Martin.

– Jeg synes han virker litt fjern. Han prøvde for tre dager siden uten hell. Han ble nok kjempeskuffet da han ikke vant i Dusseldorf, men det er ikke første gang han blir slått på tempo i år. Martin har en dårlig Tour de France, slår Kaggestad fast.