Forlater Liverpool etter ti år: – Jeg har vært i en unik klubb

Lucas Leiva forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Lazio, og legger ikke skjul på at han kommer til å savne Anfield.

Både Liverpool FC og Lazio bekrefter tirsdag ettermiddag at Lucas Leiva er klar for Serie A-klubben.

Brasilianeren skrev under for sin nye klubb i den italienske hovedstaden etter å ha bestått den medisinske sjekken tidligere på dagen.

Se hva Leiva sa i et lengre intervju om Liverpool tidligere denne sesongen!

Lucas spilte ti år for Liverpool og fikk med seg 346 kamper for rødtrøyene før han nå vender nesen mot Italia.

30-åringen legger ikke skjul på at tiden i Liverpool har vært fantastisk.

– Liverpool er som klubb og som by en unik plass. Det er forskjellig fra alle steder i verden. Fansen er en stor del av klubben, kanskje den viktigste delen, og uten dem ville Liverpool ikke vært den samme klubben, sier Leiva i et tårevått avskjedsintervju med Liverpools egen hjemmeside.

– Jeg ville bli her ut karrieren
Midtbanespilleren takker for den massive støtten han har mottatt av fansen.

– Jeg vil takke alle for støtten jeg har fått, spesielt under de tøffere tidene. Det betyr enormt for meg. Vi vet alle at Liverpool-fansen er helt spesielle og at de alltid var der for meg, konkluderer han.

Leiva lover å sette seg på flyet fra Roma til Liverpool og besøke gamleklubben så ofte han har muligheten til.

– Jeg vil alltid se Liverpools kamper og være en supporter av klubben. Jeg kommer garantert tilbake, både for å besøke klubben, besøke mine venner i Liverpool og se klubbens kamper i fremtiden, slår han fast.

Brasilianeren har samtidig skrevet et lengre avskjedsbrev publisert på klubbens hjemmeside der han gir uttrykk for at han ønsket å bli værende i Liverpool ut karrieren.

– Dette er en av de største klubbene i verden, og min intensjon var alltid å bli værende her ut karrieren, skriver han blant annet.

– Et enormt bidrag for klubben
Liverpool skriver i en pressemelding at Lucas har gjort et enormt bidrag for klubben.

– Alle i Liverpool FC vil takke Lucas for hans enorme bidrag til klubben og vil benytte anledningen til å ønske Lucas og hans familie alt det beste for fremtiden, heter det i en uttalelse fra Liverpool.