Byr over to milliarder (!) for Neymar: – Rett og slett helt uvirkelig

Den styrtrike franske toppklubben PSG har møtt Neymars ukjøpsklausul på vanvittige 222 millioner euro. Det tilsvarer nesten 2,1 milliarder kroner.

Franske Paris St. Germain, som eies av Qatar Sport Investment, som igjen eies av Qatars myndigheter og Qatars olympiske komité, er i ferd med å smadre alle tidligere overgangsrekorder.

Se Neymar herje for Brasil i Sportsnyhetene øverst!

PSG skal nemlig ha aktivert Barcelona-stjernen Neymars utkjøpsklausul på 222 vanvittige millioner (!) euro, eller rundt 2,1 milliarder norske kroner. Det melder flere spanske, franske og italienske medier tirsdag.

Barcelona har ikke noe annet valg enn å godta budet etter at utkjøpsklausulen ble møtt.

Overgangen ventes å offentliggjøres i løpet av de neste to ukene. Brasilianske Esporte Interativo hevder å vite at partene er enige om en overgang, noe som vil knuse alle tidligere overgangsrekorder i fotballen og idretten generelt.

– Rett og slett uvirkelig
TV 2-ekspert Jesper Mathisen har fått med seg at overgangssagen rundt Neymar har tatt en ny vending. Han vet nesten ikke om han skal le eller gråte etter å ha lest om PSGs elleville rekordbud.

– Jeg har egentlig sluttet å la meg overraske over disse overgangssummene. I fjor var jo for eksempel prisen på Paul Pogba for rundt én milliard kroner helt vil. I år kan en tilsvarende spiller bli sett på som et kjempekjøp. Det kan komme summer som vi aldri har sett maken til, for de største og rikeste klubbene i Europa har nærmest en utømmelig pengesekk. Hvis de først bestemmer seg for å gå etter de beste objektene, så vet de at det blir ekstremt dyr, sier Mathisen, før han fortsetter:

– Når det gjelder Neymar så er det nok ikke bare fotballspilleren Neymar de er ute etter. De er også ute etter merkevaren Neymar, poengterer han.

– Men er en spiller verdt to milliarder kroner?

– De beste spillerne er verdt det de rikeste klubbene er villig til å gi. Men det er klart at over to milliarder kroner kroner for en spiller er rett og slett helt uvirkelig, svarer Mathisen.

– Vil nok se en spiller bli solgt for over to milliarder
TV 2-eksperten understreker at det likevel ikke er sikkert at Neymar ender opp i PSG – til tross for rekordbudet. Mathisen tror imidlertid at fotballfansen snart vil oppleve at en stjernespiller vil bli solgt for over to milliarder kroner.

– Det har blitt så mye penger i fotballen generelt og overgangssummene blir bare villere og villere. Nå er også Kina kommet på banen og de siste årene og prisene er bare blitt helt sinnssyke. Om det er Neymar som blir solgt for over to milliarder kroner gjenstår jo å se, men at prisene bare kommer til å bli verre og verre. Det at en spiller kan bli solgt for to milliarder i fremtiden tror jeg kan komme til å skje, oppsummerer han.

Verken PSG eller Barcelona har foreløpig kommentert opplysningene om at den franske storklubben har aktivert Neymars utkjøpsklausul.

– Neymar trives helt sikkert svært godt i Barcelona, og selv om PSG skulle ha møtt utkjøpsklausulen, så er det ikke sikkert at han flytter i løpet av sommeren, konkluderer han.

Barcelona tror Neymar sier nei til PSG
På en pressekonferanse tirsdag kveld bekreftet Barcelona PSGs interesse for Neymar.

Den spanske gigantklubben tror Neymar og stjernens representanter vil vende tommelen ned for en overgang til Frankrike – akkurat som de gjorde i fjor sommer.

– Å selge Neymar er ikke noe klubben tenker på. Vi forholder oss rolige. Han er en av de viktigste spillerne vi har, og vi vil ikke vurdere å selge ham, sa Barcelonas talsmann Josep Vives til pressen, ifølge The Daily Mirror.

Spanske aviser hevder imidlertid ikke at det er fullstendig krise for Barcelona om Neymar blir solgt til PSG for 2,1 milliarder. De hevder nemlig at Barcelona planlegger å bruke pengene de mottar for Neymar til å sikre seg Monaco-stjernen Kylian Mbappé som erstatter – rett foran nesten på erkerival Real Madrid. 18-åringen skal være tilgjengelig for rundt 1,1 milliarder kroner i overgangssum, skriver The Daily Mail.