Rasende Degenkolb rev brillene av Michael Matthews

– Det er ikke sportslig, sier etappevinneren.

Tirsdagens Tour de France-etappe endte med en dramatisk duell mellom Michael Matthews, Edvald Boasson Hagen og John Degenkolb.

Den uhyre jevne spurten ble knepent vunnet av Matthews, foran Boasson Hagen. Tredjemann Degenkolb var imidlertid rasende, fordi han mente han hadde blitt stengt inne av Matthews.

Han gestikulerte mot den australske Team Sunweb-rytteren etter å ha krysset mållinjen, men han ga seg ikke med det.

Tv-kameraene til amerikanske NBC plukket opp en hendelse der det ser ut til at den frustrerte tyskeren fiker til etappevinner Matthews. Bildene viser hvordan han river av Matthews solbrillene.

– Jeg ventet på resultatet og han var borti meg på vei forbi. Dommerne så det, vi får se hva de gjør med det, sier Matthews ifølge Velonews.

Se hendelsen her:

Det var så jevnt at Matthews og Boasson Hagen var nødt til å vente på det offisielle resultatet før noe av de turte å slippe jubelen løs. Degenkolb var heller ikke langt bak, men den hissige reaksjonen tyder på at han skjønte at det bare ble nesten.

– Jeg synes ikke det er veldig sportslig. Sånn jeg ser det gjorde jeg ikke noe galt. Jeg endret ikke min egen linje, jeg spurtet rett frem, sier Matthews.

– Jeg vet ikke hva som er galt med Degenkolb, men det er opp til ham, avslutter Matthews.

Forløpig har ingen av rytterne blitt straffet etter spurten og bråket i etterkant.

For Matthews ble det en helt perfekt dag. Med etappeseier og førsteplass på den innlagte mellomspurten, tok han seg helt opp i ryggen på Marcel Kittel i kampen om den grønne poengtrøyen.

Kittel leder fremdeles med 373 poeng, mens Matthews på andreplass har 344. Dermed er han nå bare 29 poeng bak tyskeren.