ETTERTRAKTET: Odd Christian Eiking kan bli lagkamerat med Alberto Contador. 
ETTERTRAKTET: Odd Christian Eiking kan bli lagkamerat med Alberto Contador.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Contadors lag interessert i å hente Eiking

Odd Christian Eiking kan bli lagkamerat med den spanske legenden neste år, men også et annet amerikansk storlag er lystne på askøyværingen.

Le Puy-en-Velay (TV 2 Sporten): Det bekrefter lagsjefen i Trek-Segafredo, Luka Guercilena, til TV 2.

Eiking er på utgående kontrakt med det franske laget FDJ, men det er ikke mangel på tilbud fra sykkelsportens øverste nivå.

Det til tross for at Eiking ikke har funnet seg til rette på FDJ og, ifølge lagets trener Fred Grappe, «ikke har klart å tilpasse seg laget».

– Han vil passe bra inn her

– Ja, vi har blitt tilbudt Eiking av agenten hans, Joona Laukka. Han er en vi følger med på og er interesserte i. Men vi vil vente til uken etter Tour de France før vi begynner å signere ryttere for de kommende årene, forteller Guercilena før starten på 16.etappen.

– Tror du han kan passe inn i laget?

– Ja, det tror jeg. Trek-Segafredo er som en familie, og veldig få har problemer med å passe inn her. Jeg har hørt at han har hatt litt vansker med å tilpasse seg i FDJ, men jeg tror ikke det vil bli et problem her.

Eiking fikk sin Grand Tour-debut i Vuelta a España i fjor høst, men var ikke i nærheten av å få sin Tour-debut i sommer – til tross for at han tidligere i vår tok sin første proffseier i det franske endagsrittet Boucles de la Mayenne.

- Han er en god klatrer og en som har potensiale, så vi får se hva det blir til, fortsetter Guercilena.

Cannondale-interesse

Men det er langt flere enn bare Trek-Segafredo som er interessert i den talentfulle unggutten.

TV 2 vet at det amerikanske laget Cannondale-Drapac, som for øyeblikket briljerer i Tour de France med Rigoberto Urán, også er lystne på å signere nordmannen.

Men laget har, som flere andre topplag i år, enda ikke fått lagt sponsorkabelen for årene som kommer. Det betyr at også de vil vente til etter Tour de France med å signere ryttere.

I tillegg skal det, som rapportert tidligere, være flere lag både på høyeste og nest høyeste nivå som har meldt sin interesse.

FDJ-lagkamerat Daniel Hoelgaard er ventet å signere en forlengelse av sin kontrakt med laget i løpet av kort tid.