ETTERFORSKNING: Politiet i Nordre Buskerud har iverksatt drapsetterforskning på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune, etter at en person fortalte til politiet at han hadde drept sin kjæreste. 
ETTERFORSKNING: Politiet i Nordre Buskerud har iverksatt drapsetterforskning på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune, etter at en person fortalte til politiet at han hadde drept sin kjæreste.  Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mann siktet for drap på kjæresten i Flå

Politiet har satt i gang drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 08-tiden tirsdag rykket politiet ut til en trafikkulykke på Gulsvik på Flå. Da politiet kom til stedet fant de to biler som var kollidert.

I den ene bilen var det en mann som var fastklemt, og i den andre bilen var det to lettere skadde personer.

Den unge mannen som satt fastklemt fortalte politiet at han hadde drept kjæresten sin.

– Han sa det var en død kvinne på en hytte i Sørbølsfjellet, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Død kvinne

Politiet reiste til hytta på Sørbølfjellet, der de fant en død kvinne, akkurat slik mannen hadde sagt.

– På bakgrunn av dette har vi siktet mannen for drap. Drapet skal mest sannsynlig ha skjedd på morgenen tirsdag, sier Omholt.

Politiet driver teknisk og taktisk etterforskning. De begynte umiddelbart med rundspørring i området rundt åstedet, for å få kartlagt om det var flere involverte.

– Vi har fått noe informasjon om observasjoner som er interessante, men jobber ut fra at de to involverte var alene da drapet skjedde, sier han.

Boligen og bilen til den siktede ble gjennomsøkt tirsdag.

Hytta der kvinnen ble funnet død tilhører familien til siktede.

Bistand fra Kripos

Siktede og avdøde er begge norske statsborgere. De er født på 90-tallet.

– Siktede ligger på sykehus etter trafikkulykken han var involvert i. Han har enda ikke vært i stand til å la seg avhøre, men har ikke alvorlige fysiske skader, sier Omholt, som håper de vil få avhørt ham i løpet av onsdag.

Det er tatt blodprøver av siktede for å kunne avdekke om han kjørte i påvirket tilstand.

De to som satt i den andre bilen er ikke fra området, og omtales av politiet som vanlige hytteturister. De ble kjørt til legevakten for sjekk, og ble lettere skadd.

Naboer i sjokk

Naboene som skulle nyte rolige dager på fjellet, sier de ikke har opplevd noe uro fra hytta der kvinnen ble funnet.

– Tankene våre går til de berørte. Det hele er bare tragisk, sier en av naboene ved hytta der kvinnen ble funnet omkommet.

Flere gir uttrykk for at de ble sjokkerte da de hørte hva som hadde skjedd.