– Dette er mine tre største rivaler

Søndag trodde Chris Froome at Tour-løpet var kjørt. Nå er han klar for en knalltøff kamp om å stå med gul trøye i Paris.

Le Puy-en-Velay/Bergen (TV 2): På søndagens etappe var det en stund kritisk for Chris Froome (32). Da AG2R kjørte for full maskin fikk han problemer med sykkelen, og trengte hjelp fra lagkameratene for å kjøre seg opp.

– Det var noen minutter der jeg tenkte at løpet var kjørt for meg, innrømmer Froome.

– Måtte gi alt
Team Sky-stjernen tror det var på hengende håret at ikke ledertrøyen nok en gang byttet eier.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha kommet meg gjennom det, for det var på håret om jeg ville komme tilbake. Om jeg ikke tok igjen gruppen før toppen av klatringen, tror jeg ikke at jeg hadde kommet meg til mål med den gule trøyen, sier Froome.

Han kunne ikke spare på noe som helst da han kjørte seg opp.

– Jeg måtte gi alt, absolutt alt, for å komme meg opp dit, medgir han.

– Stressende
Fra Froome i ledelsen og ned til Mikel Landa på sjetteplass skiller det ett minutt og 17 sekunder. Årets Tour er rekordjevn, og det kan Team Sky-kapteinen føle på kroppen.

– Det er stressende. Dette blir den jevneste Tour de France jeg har vært med på og den største utfordringen i min karriere, innrømmer han.

32-åringen vil ikke trekke frem én hovedrival, men mener det er flere som kan gjøre Tour-avslutningen sur for ham.

– Mine tre største rivaler er Romain Bardet, Rigoberte Uran… Unnskyld. Hvem er det jeg glemmer? Og selvfølgelig Fabio Aru. Det er under minuttet for alle, det er utrolig jevnt, sier Froome.

– Jevn Tour skyldes løypen
At Tour de France har blitt så utrolig jevn mener han skyldes årets løype.

– Etter min mening skyldes det at løypen er slik. Alle visste at det kom til å bli jevnt. Det er veldig få tempokilometer og veldig få fjellavslutninger. Det måtte bli en jevn kamp, mener han.

Tirsdag blir det trolig en rolig dag på sykkelen for sammenlagtkanonene, men onsdag og torsdag kommer de til å hamre løs på hverandre i kampen om viktige sammenlagtsekunder.

Froome leder 18 sekunder foran Fabio Aru (Astana), 23 sekunder foran Romain Bardet (AG2R) og 29 sekunder foran Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) på fjerde.

Dan Martin (Quick-Step Floors) på 5. plass følger ett minutt og tolv sekunder bak, mens Mike Landa har ett minutt og 17 sekunder opp til lagkompis Froome.