– Åhåhå, er det mulig? Hvordan er det ikke mål?

Etter utrolig italiensk bom ble det russisk sjokkseier i fotball-EM.

Russland tok sin første seier i et fotball-EM for kvinner noensinne da Italia ble slått 2–1 mandag. Det var turneringens første sjokkresultat.

Tre uavgjorte var beste resultater på russernes 12 tidligere kamper i EM-sluttspill, men to tidlige scoringer knekket Italia, som for første gang kan havne utenfor de åtte beste i EM.

Råtten start for Italia
Jekaterina Sotsjneva la opp til begge målene. I det 9. minutt forserte hun gjennom Italias midtbane og spilte fram spissen Jelena Danilova, som vendte av en motspiller og scoret.

Italia hevet seg etter baklengsmålet, men det var Russland som slo til igjen i det 26. minutt. Sotsjneva la inn fra venstre, og ved lengste stolpe stanget Jelena Morozova ballen i mål.

Italia fikk en råtten start og mistet også høyreback Sara Gama med skade tidlig i kampen. Tross solid overtak i ballbesittelse, pasningssikkerhet og avslutninger greide ikke italienerne å komme tilbake. Russland kan takke sin 19-årige keeper Tatjana Sjtsjerbak, som leverte flere gode redninger.

– Er det mulig?
Først i kampens nest siste minutt fikk Ilaria Mauro inn reduseringen, men det duket for stor dramatikk. På overtid leverte Sjtsjerbak sin kanskje beste redning da hun slo Elisa Bartolis avslutning i tverrliggeren, og Elvira Zijastinova klarerte returen under hardt press fra Melania Gabbiadini.

– Åhåhå, er det mulig? Hvordan er det ikke mål? utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad da Italia misset på den helt utrolige sjansen.

Se den vanvittige sjansen i videovinduet øverst!

Landslagssjef Antonio Cabrini står overfor en enorm oppgave i forsøket på å holde liv i Italias imponerende statistikk i EM-turneringer. Lagets to neste motstandere er Tyskland og Sverige, fjorårets OL-finalister.

Cabrini, som spilte på Italias VM-vinnerlag i 1982, er for øvrig sammen med svenske Pia Sundhage enste landslagssjef i årets sluttspill som ikke er EM-sluttspilldebutant.