Kristoff innrømmer kraftig lønnskutt: – De aller beste tar mye av kaka

Alexander Kristoff legger ikke skjul på at det frister med nye utfordringer.

Le Puy-en-Velay/Bergen (TV 2): Alexander Kristoffs kontrakt med Katusha-Alpecin går ut etter denne sesongen, og det er ventet en avklaring på hvor han skal sykle neste sesong i nær fremtid.

Det står mellom hans nåværende arbeidsgiver, UAE Team Emirates og Astana.

– Akkurat nå har det ikke skjedd så mye. Kanskje jeg får en oppdatering av agenten min, han kommer innom her. Så får vi se om han har noe nytt. Jeg skriver nok ikke under noe sted i dag, sier Kristoff til TV 2 på hviledagen i Tour de France.

– Hva tenker du, hva har du mest lyst til?

– Så lenge jeg holder meg proff, og får sjansen til å kjøre Tour de France og klassikerne så er det litt ett fett. Men jeg håper å få med meg Sven Erik (Bystrøm) og (Michael) Mørkøv videre på samme lag, eller at de blir her, sier Katusha-rytteren.

Forberedt på kraftig lønnskutt
Ifølge Cyclingnews tjener Kristoff nå rundt to millioner euro i året. Det tilsvarer ca. 19 millioner kroner. Nå er han forberedt på at det blir et kraftig lønnskutt.

– Ja, det kan jeg bekrefte at det er snakk om, det blir det jo uansett. Nå har jeg hatt to år med god lønn, og hvis jeg ikke har vunnet en av de store klassikerne så vet jeg det er vanskelig å holde de betingelsene. Jeg må nok ganske mye ned, og fra andre har jeg hørt at det ikke er veldig enkle tider. Det er noen som får veldig bra betalt, som Froome og Sagan, men for resten er det tøffere kår. De aller beste tar mye av kaka, og resten får smulene, ler Kristoff.

Klar for nye utfordringer
Han legger heller ikke skjul på at det kan friste med nye utfordringer, og at tiden kan være inne for et annet lag.

– Ja, jeg tror også for min egen del at det kan være greit. Jeg har vært mange år i Katusha, og for motivasjonen er det av og til godt med noe nytt. Men skal man bytte lag vet man ikke helt hva man kommer til, så det er både positive og negative sider, påpeker han.

Så langt har det ikke klaffet i spurtene for Kristoff, og det har vært Edvald Boasson Hagen som har virket som den farligste nordmannen i Tour-løypa.

– Jeg skulle gjerne prestert litt bedre. Jeg har følt meg bra, men det har ikke fungert. Jeg skjønte at det kom til å bli vanskelige før jeg kom inn, men jeg hadde håpet å prestere litt bedre. Det er fortsatt noen dager igjen, og i morgen er det en sjanse. Kanskje jeg kan forandre på ting i morgen, sier han.

For det er ingen tvil om at hans nåværende lag trenger en opptur. Lagkameratene har heller ikke klart å levere i form av etappeseire.

– Det har vel ikke vært så veldig oppløftende. Vi hadde jo ambisjoner om å gjøre det bedre. Det er en uke igjen, og vi har prøvd og vært i nærheten de siste dagene. Vi hadde mange med i brudd i går, men det holdt ikke likevel. Sånn sett var det litt skuffende, men vi har kanskje tre etapper igjen som jeg kan gjøre det bra på. Og én tempo som Tony (Martin) kan vinne. Om alt klaffer har vi et kjempegodt Tour de France, ler Kristoff.