FAVITT: Marcel Kittel
FAVITT: Marcel Kittel Foto: Benoit Tessier

– Jeg tror tyskeren ønsker gå ut av årets Tour de France som en av de virkelig store

Sjekk Mads Kaggestads favoritter før den 16. etappen i Tour de France.

Etappen starter i tungt terreng med toppen på en tredje- kategori etter bare 20 kilometer.

Deretter går det opp og ned på et platå på rundt 1000 meter over havet før de siste 100 kilometerne er lett terreng til Romans- Sur- Isere. Med den tunge starten på etappen er det gode muligheter for bruddsultne ryttere.

Desto flere lag som er representert i bruddet, desto færre lag i feltet er villige til å gjøre jobben med å tette luka. Om interesse for å gå i brudd ut fra starten er lav med få ryttere som stikker er det store muligheter for samlet felt og massespurt.

Om interessen for å stikke av gårde derimot er stor, med høy fart, kaos og mange sterke ryttere som bryter løs blir dagen en tapt mulighet for de rene spurterne.

Her er mine favoritter til dagens etappe:

Sportsdirektør:
Quickstep- Floors har hatt en fantastisk Tour de France og de har mer på lager. Kittel har fremdeles tre gode muligheter i dag og på etappe 19 og 21. Daniel Martin henger bra med på fjelletappene og er sulten på en etappeseier.

Kapteiner:
Warren Barguil og Daniel Martin. Om du virkelig vil ta en sjans kan muligens Eduardo Sepulveda være en mann som går i brudd på dagens etappe. Men risikoen er stor for at han verken blir å se i bruddet eller at han holder hele veien til mål.

Hjelperyttere:
I dag er en ny sjanse for de spurtsterke hjelperytterne som Edvald Boasson Hagen, Rudiger Selig, Diego Ulissi, Ben Swift og Adrien Petit. I tillegg vil det sannsynligvis gå et brudd. Om bruddet blir stort og mange lag er representert er det ingen garanti for at dette bruddet blir hentet før mål. Det kan være lurt å ta inn ryttere som har mulighet og kapasitet til å bli med når det angripes i de 20 tunge kilometerne som åpner etappen. Eksempler på ryttere kan være Nicolas Roche, Danilo Wyss, Amael Moinard, Alessandro DeMarchi, Tony Gallopin, Gianluca Brambilla, Thomas Vockler, Nicolas Edet, Luis Angel Mate og Tiago Machado. Det kan være lurt å satse på offensive og billige ryttere fra lag som UEA, FDJ, Wanty- Group Gobert, Foruneo- Oscaro og Bahrain- Merida.

Temporytter:
Fordi det er en tung start i kupert terreng er det mulig at råsterke ryttere som Steve Cummings, Thomas De Gendt, Tony Martin og Sylvain Chavanel hiver seg med. Alle kan havne i bruddet og gå helt til topps enten gjennom nye angrep med påfølgende solobrudd, eller i en spurtduell.

Ungdomsryttere:
Ryttere som Stefan Kung, Elie Gesbert, Oliver Le Gac, Damien Howson og Florian Senechal er mulige kandidater til å gå i brudd. Det har gått tungt med Katusha i årets Tour. Er det mulighet for at Rick Zabel får kjøre egne sjanser om det blir samlet spurt? Forhåpentligvis gjør den unge tyskeren jobben for Alexander Kristoff, men i et felt med mye slitne bein kan tyskeren kanskje havne på en hyggelig poenggivende plassering?

Klatrerne:
Med den tunge starten er det gode muligheter for relativt klatresterke ryttere som vil med i et tidlig brudd. Blant klatrerne er Maxime Bouet, Romain Sicard, Jarlison Pantano, Thomas Degand, Robert Kiserlovski og Kristijan Durasek ryttere som har sine beste muligheter fra et tidlig brudd.

Spurterne:
Etter fem etappeseire er det kanskje grunn til å tro at Marcel Kittel er mett og sliten? Jeg tror den formsterke tyskeren ønsker å vinne mer og gå ut av årets Tour de France som en av de virkelig store. Kittel er derfor min favoritt til å vinne nok en etappe. Michael Matthews er i meget bra form, og selv om han har vært svært aktiv og brukt mye krefter tror jeg den gode følelsen av suksess både for han og laget gjør at han er klar til å kjempe om både poeng på innlagt spurt og om seieren i mål. Andre favoritter er Andre Greipel, Dylan Groenewegen, Nacer Bouhanni, Sonny Colbrelli, John Degenkolb og Alexander Kristoff.

Lykke til!

Mads!